Sjuntorpskolan 5A vann utmaning

Grattis, klass 5A på Sjuntorpskolan till vinsten i utmaningen ”På egna ben”! Hela klassen får åka på en bowling-tur! Laget tog ledningen redan i början av tävlingen. De andra klasserna låg dem hack i häl, men nådde inte hela vägen fram.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

”På egna ben” är en utmaning för elever i årskurs 4–6 som handlar om att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt och skippa bilen. Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen engageras i att tävla om fina priser.

Daglig poänginsamling

I år har Sjuntorpskolan och Montessoriskolan Trilobiten ställt upp med två klasser var. Alla elever har kunnat samla tre poäng per dag. Ett poäng för vägen till skolan, ett poäng för vägen hem och så en bonuspoäng om de har inspirerat någon annan att göra samma sak.

Några av de deltagande eleverna, Theo Myren, Fred Nilsson och Vera Holmqvist på Sjuntorpsskolan berättar om lite olika strategier för att samla poäng:

  • Theo har gått eller cyklat till skolan – om det inte varit dåligt väder. Då har han blivit skjutsad i bil vilket inte ger några poäng, men han har sedan promenerat hem.
  • Vera har åkt kollektivt med buss på morgonen vilket ger poäng. På hemvägen har hon blivit skjutsad med bil. För att ändå kunna samla poäng har hon blivit avsläppt 500 meter från hemmet och promenerat sista biten. Då har hennes syskon gjort henne sällskap vilket resulterat i bonuspoäng.
  • Fred brukar alltid cykla till och från skolan så det har inte varit några problem att samla poäng.

Det bästa med tävlingen tycker de har varit chansen att vinna en bowling-resa.  Sen är det också bra för miljön med mindre avgaser och så är det bra för kroppen att röra på sig.

– Det har varit mycket bra och givande aktiviteter som både samlar extra poäng till klassen och berör centralt innehåll i flera ämnen, säger Veronika Blank, lärare på Sjuntorpskolan.

– Ett hälsofrämjande och viktigt projekt som gett ett genomtänkt tillskott till undervisningen. Eleverna har varit engagerade och sporrat varandra i tävlingsmomentet. En välorganiserad aktivitet och med fina priser, både under resans gång och som avslutande vinster. Det har varit roliga övningar som hjälpt till att bygga upp elevernas kunskaper kring hälsa, trafik och miljö. Stort tack, säger Marita Johansson, lärare på Trilobiten.

Theo Myren, Vera Holmqvist och Fred Nilsson från Sjuntorpskolan 5A

På bilden: Vera Holmqvist, Fred Nilsson och Theo Myren från Sjuntorpskolan 5A och 5B.

Senast granskad 2023-08-14 av KLALIW