Röda Korset Årets Brobyggare 2022

Röda Korset tilldelas utmärkelsen årets Brobyggare 2022 för sitt arbete med ensamkommande barn och ungdomar.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

2022 går utmärkelsen Årets Brobyggare i Trollhättan till Röda Korset Trollhättan, i samarbete med Röda Korset Vänersborg. Verksamhetens eldsjälar har kämpat för att skapa hopp och en framtid hos hundratals unga ensamkommande ungdomar. Genom uthållighet, kampanda, samarbetsförmåga och kunskaper har Röda Korset skapat förutsättningar för merparten av ungdomarna att kunna få ett liv med egen försörjning.
– Hade inte Röda Korsgänget varit så fantastiskt hade vi inte kunnat åstadkomma något alls. Stödet vi ger varandra är avgörande för att orka det som vi tycker är nödvändigt att göra, säger Lena Malmlöf Hummerhielm, eldsjäl, Röda Korset.

Utdelning av flagga och fana

Utöver utmärkelsen Årets Brobyggare delar Trollhättans Stad även årligen ut en svenska fana och flagga till en förening/organisation. 2022 tilldelas Mötesplats för kvinnor en svensk fana och Trollhättans HC en svensk flagga. Fanan och flaggan, samt utmärkelsen Årets Brobyggare, delas ut på stadens nationaldagsfirande på Spikön.

Relaterad information

Motivering Årets Brobyggare 2022

”Den dagen Lena Malmlöf Hummerhielm mötte Mustafa N som då hade placerats som barn på Sveriges största asylboende Restad gård, bestämde hon sig. Så här får det inte gå till. Hon har sedan dess kämpat för att skapa hopp om en framtid hos hundratals unga ensamkommande ungdomar. Ungdomarna har utbildat sig, anpassat sig, hoppats och Lena har visat att hennes uthållighet, kampanda, samarbetsförmåga och kunskaper skapat förutsättningar för merparten av dem att kunna få ett liv med egen försörjning i fred och frihet. Mänskliga rättigheter är grunden för Lena liksom det är för Röda Korset, den organisation som hon representerar.”

Senast granskad 2022-10-05 av KLALIW