Illustration Smaka på Trollhättan med information om programmet för mat- och kulturfestivalen

Kom och smaka på Trollhättan!

Äntligen kan Smaka på Trollhättan ta plats på torget och bjuda upp till en fysisk mat- och musikfestival. – Se åttondeklassare göra upp i kockduell, möt välkända matinfluencers och gästkockar! Njut av Smaka på konst, livemusik, goda Smakarätter från våra lokala restauranger och mycket mer, tipsar Anna Nilsson, näringslivsenheten i Trollhättans Stad.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Den 9–10 september arrangeras Smaka på Trollhättan på Drottningtorget. Evenemanget genomfördes för första gången förra våren, då som Europas första hybrida matfestival. Även i år blir det hybrida inslag då alla programpunkter från de olika scenerna kommer att sändas live.

För elever i Trollhättan …

Smaka på Trollhättan inleds på fredag med Kockåttan där fyra skolor med elever från årskurs åtta gör upp i en kockduell med temat Streetfood. Tävlingen bedöms av en professionell tävlingsjury från Svenska Kockars Förening.

– Vi vet att flera skolor kommer vara på plats för att stötta och heja på sina klasskamrater så vi har passat på att ta in en stor matinfluencer från TikTok, Alexandra Johnsson, för att ytterligare inspirera kring matlagning och bristyrket kock, säger Anna Nilsson på näringslivsenheten, Trollhättans Stad.

… och våra äldre Trollhättebor

En nyhet i år är att vi även vill att våra seniora Trollhättebor ska få ta del av Smaka. Under fredagen kommer det därför serveras på Isterband med dillstuvad potatis på våra äldreboenden och en del smakprover kommer även delas ut på festivalområdet.

Zeina inspirerar

Fredagen fortsätter med Cookalong tillsammans med en av våra gästkockar, nämligen Zeina. Dessutom kommer de som var snabba att boka få sitta med Zeina och äta det hon har lagat runt ett Smakabord. Detta är också en nyhet för i år och intäkterna går till oavkortat till Barncancerfonden Väst.

Smaka på Trollhättan arrangeras av City Trollhättan, Trollhättans Stad och Visit Trollhättan Vänersborg, med stöd av sponsorer.

Mer om mat- och musikfestivalen Smaka på Trollhättan:
Om Smaka Visit Trollhättan Vänersborg

Relaterad information

Mer om programmet för Smaka på Trollhättan

  • På fredagen blir det livemusik från lokala band, bland annat Smakas husband David Nilsson & The Bon Vivants samt bandet Kitchen Aid och DJ Felix.
  • På torget kommer Backstage, Buddys, John Scotts Butlers, Järnet, Nova Mat & Möten, Savoy, Sour samt det lokala bryggeriet Strömmarn att ta plats som pop up restauranger för att erbjuda sina Smaka-menyers.
  • Lördagens program bjuder på ännu mer matinspiration från vår gästkock Wichudaporn och trion Håkan Ohlsson, Per Olofsson & Shams Faraj som kommer fokusera på husmanskost och dess ursprung.
  • Mat- och saluhallsmarknad, modeshow, inspiration kring tårtdekoration, öl- och champagneprovningar. Allt detta varvas med en massa härlig livemusik där vi återigen gästas av David Nilsson & The Bon Vivants, JRK samt BC Rajder som avslutar lördagskvällen bland annat med en hyllning till Håkan Hellström
  • Länk till Livesändning Smaka på Trollhättan

–  Allt detta innehåll hoppas vi ska generera att få torget att kännas som Trollhättebornas egna vardagsrum och att vi alla kan mötas och dela på lokala smak- och kulturupplevelser, säger Lisa Wijmark från City Trollhättan.

Senast granskad 2022-09-23 av KLALIW