Hygienveckan 2022

Hur gör du Hygienveckan? Vecka 38 är det som vanligt dags för Hygienveckan, där vi på ett lustfyllt och roligt sätt påminner oss om hur viktigt det är med goda hygienvanor. I vår nya Hygienportal har vi samlat tips, trix och inspiration så att alla ska kunna göra sin version av Hygienveckan.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Hygienportalen - allt du behöver veta om Hygienveckan

Vi som jobbar med hälsoskydd på miljökontoret i Trollhättans Stad engagerar oss i Hygienveckan för att vi tycker det är viktigt. Vi vill att du som förälder, eller du som jobbar med barn och ungdomar också ska göra det. Tillsammans lär vi oss om hur hygien påverkar vår hälsa. Goda vanor tidigt i livet leder till goda vanor senare i livet.  

För att göra det enklare har vi samlat allt du behöver i vår nya Hygienportal. Här finns information, inspiration och material som du kan använda hemma eller i din verksamhet för att göra en egen Hygienvecka! Välkommen till Hygienportalen!

Årets tema

Varje år har Hygienveckan ett tema. I år är det Hygien - förebyggande i vardagen. Under de senaste åren har vi lärt oss hur viktigt det är med goda hygienvanor. För att hålla sig frisk men också för att inte smitta andra. Det gäller att inte glömma bort dom! 

Hygienveckan arrangerades för första gången 2009 i Danmark av Rådet för Bättre Hygien. Syftet var att nå ut till den breda allmänheten med budskapet att goda hygienvanor ger en bättre hälsa. Sedan 2011 har aktiviteten även funnits i Sverige via HYFS (hygiensjuksköterska i förskolan) eftersom Hygienveckan är ett ypperligt tillfälle att på ett nytt och spännande sätt nå ut med information och kunskap om goda hygienvanor till kommunens invånare.

Senast granskad 2022-09-16 av KLALIW