Illustration Nils van der Poel OS-guld

Guldyra på torget när OS-hjälten firas 26 mars

Lördag 26 mars är det dags för trollhättebor, och alla andra som vill, att hälsa vår OS-guldmedaljör Nils van der Poel hem till Trollhättan!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

UPPDATERAD:

Det är den 26 mars kl 14.00 som Drottningtorget får guldglans genom ett firande där det bjuds på flaggor, gratulationstal, filmade inslag och musik. Och med tanke på att Nils har meddelat att han inte kommer att satsa vidare på sin skridskokarriär, tycks det bli enda och sista chansen att vara med och fira hans makalösa prestationer på skridskobanan - en karriär som startade i Slättbergshallen i Trollhättan.

- Det är så roligt att alla trollhättebor äntligen får chansen att välkomna Nils hem och fira hans segrar tillsammans med honom, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

Det här blir också det första större evenemanget som vi får möjlighet att genomföra på vårt vackra torg, sedan invigningen i december 2019.

Planeringen av evenemanget pågår och vi återkommer med en mer detaljerad inbjudan så snart fler detaljer är helt klara.

 

Från nyhet 2022-02-11:

Vi är många Trollhättebor som är lite extra stolta över Nils van der Poel och hans prestationer under OS! Självklart vill Trollhättans Stad, tillsammans med bland andra Skridskoklubben Trollhättan, bjuda in alla trollhättebor till att hylla vår OS-hjälte.
– Nils är en person som imponerar både genom sina prestationer och sitt sätt. Det märks också att trollhätteborna verkligen känner stolthet över det han åstadkommit, och många har frågat hur vi kommer att fira honom. När han vann VM hade vi inte möjlighet att organisera ett ordentligt firande där alla kan vara med på grund av pandemin, därför känns det extra roligt att kunna bjuda in alla trollhättebor att delta i hyllningen denna gång, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är så imponerad av Nils, hans motivation och hårda arbete gör att han klarar att vara bäst när det gäller. Det känns förstås också extra fint att veta att vårt stöd till föreningen och Slättbergshallen, har varit en liten, liten pusselbit i att skapa förutsättningarna för Nils att uppnå sitt mål, fortsätter områdeschef Robert Stenberg.

Senast granskad 2022-03-04 av KLALIW