Emil Johansson tillsammans med kommunalrådet Monica Hanson och Tommy Svensson, förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen. Gåvan från Trollhättans Stad var en litografi av Trollhättan-konstnären Jonny Forsström. Emil Johansson tillsammans med kommunalrådet Monica Hanson och Tommy Svensson, förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen. Gåvan från Trollhättans Stad var en litografi av Trollhättan-konstnären Jonny Forsström.

Emil hyllades i Älvhögsborg

Applåderna och jublet från de dryga 1000-talet åskådarna i Älvhögsborg skapade en fantastisk inramning när Trollhättans Stad hyllade världsmästaren Emil Johansson i samband med Mellandagscupen på onsdagskvällen.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Slopestylestjärnan erövrade sin tredje raka världsmästartitel i november, en stor bedrift då han haft svåra skadebekymmer under säsongen.  

I centrum för hyllningarna

Älvhögsborgs A-hall är ingen obekant plats för 23-åringen. Här spelade han många handbollsmatcher för KFUM Trollhättan som liten, men den här gången var det bara han som stod i centrum för hyllningarna och fick svara på frågor om sina framgångar under året och i karriären.

- Det var jättekul, men nästan lite pirrigt att veta vad man skulle svara, sa Emil Johansson efteråt med ett leende och fortsatte:

-  Det är väldigt lustigt, för jag har varit på cykelevent med över 100 000 åskådare, men då cyklar jag ju och när jag kommer ned ser jag bara den första raden av människor och inte resten… man inbillar sig att det inte är så många för att skydda sig själv och inte bli så skakis, sa den ödmjuke världsmästaren och skrattade.

Tog sig tid för alla

Efter ceremonin tog han plats vid autografbordet, där kön ringlade sig lång av unga fans som ville få en signatur på sin tröja, hjälm eller cykel. Och Trollhättans senaste världsmästare gjorde ingen besviken, han skrev autografer, tog selfies och pratade med alla som ville växla ett ord med honom.

Lyckan är gjord för TSOK-cyklisten Marcelo när världsmästaren Emil Johansson signerar hans cykel.

Lyckan är gjord för TSOK-cyklisten Marcelo när världsmästaren Emil Johansson signerar hans cykel.

Senast granskad 2022-12-29 av KLALIW