Innovatumhallen, människor som spelar badminton. Trollhättans badmintonförening är en av tre föreningar som får den högsta elitsponsringen. Övriga föreningar är Gripen BK och Skoftebyn Futsal. Foto: Joachim Nywall

Elitsponsring till föreningar 2022

Skoftebyn Futsal, Trollhättans badmintonförening och Gripen BK får vardera 275 000 kronor, och nytt är att Skoftebyns IF dam får 50 000 kronor i motivationssponsring. – Vi vill uppmuntra det som Skoftebyn gör för att främja damfotbollen, säger Paul Åkerlund, ordförande i Trollhättans Stadshus styrelse.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Sportryttarna, TFK Dam, Trollhättans badmintonförening, FC Trollhättan, Gripen Trollhättan BK, Skoftebyns IF Dam och Skoftebyns IF Futsal är föreningarna som ansökt om elitsponsring. Ansökan bestod också av två viktiga punkter: föreningarnas arbete med jämställdhet och mångfald.
– Det är med stolthet man läser ansökningarna. Förutom de sportsliga insatserna redogörs även många andra bra initiativ inom just de områdena, säger Anna Nilsson, ansvarig för Trollhättans Stads platsvarumärkesarbete.

Exempelvis växer Gripens tjejlag mest i antal utövare just nu, och FC Trollhättan genomför rastaktiviteter på Trollhättans Stads skolor för att öka glädjen och intresset av att röra sig. Klubben arrangerar också föreläsningar för våra högstadieelever om hur man kan skapa ett lag av individer med olika drömmar och förutsättningar.

Fördelning av elitsponsring

Trollhättans Stadshus beslutade att Skoftebyn Futsal, Trollhättans badmintonförening och Gripen BK får den högsta sponsringen, vilket innebär 275 000 kronor vardera. De två förstnämnda föreningarna spelar i högsta divisionen inom sin respektive idrott, och Gripen har precis avancerat till elitserien.

Dessutom får följande föreningar elitsponsring:

  • TFK Dam 200 000 kronor
  • FC Trollhättan 200 000 kronor
  • Sportryttarna 100 000 kronor

Motivationssponsring Skoftebyn Dam

Nytt är att Skoftebyns IF Dam får 50 000 kronor i motivationssponsring.
– Vi vill uppmuntra det som Skoftebyn gör för att främja damfotbollen, plus att de var så nära att ta klivet upp förra säsongen, säger Paul Åkerlund ordförande i Trollhättans stadshus styrelse.
– Med vårt fokus på jämställdhet så känns det bra att det nu finns två fotbollsklubbar som håller så hög nivå inom damfotbollen. För några år sedan hade vi inget damlag som kunde berättigas elitsponsring, avslutar Paul Åkerlund.

Senast granskad 2022-04-07 av KLALIW