Brandbilar och en brandman syns i mörkret på en gata med byggnader omkring.

Bränder i Trollhättan

Det brann under natten till fredagen på flera ställen i Trollhättan. Räddningstjänsten valde därför att gå ut med ett viktigt meddelande till allmänheten där alla i Trollhättan uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation, en uppmaning som avslutades ca kl 03 på fredagsmorgonen.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Klockan 15.40, 2022-06-03

Under natten till fredagen brann det på flera platser i Trollhättan. Inga personer skadades men händelserna krävde stora resurser av polis och räddningstjänst.

– Det är väldigt allvarligt det som har hänt, det är en ny företeelse att det sker så samordnat och i den omfattningen, kommenterar stadsdirektör Said Niklund.  Jag förstår att det kan väcka oro. Det visar ännu tydligare hur viktigt det är att vi jobbar långsiktigt och systematiskt med frågor som berör trygghet och social hållbarhet. Där jobbar vi vidare med vår modell, i nära samverkan med polisen, civilsamhället och andra aktörer.

I det långsiktiga arbetet med att stärka social hållbarhet har Trollhättans Stad identifierat ett antal områden som vi behöver kraftsamla kring för att stärka den sociala hållbarheten i Trollhättan, det handlar bland annat om att få fler i jobb, att ge föräldrar ett bra stöd när föräldraskapet är svårt och att skapa en mer sammanhållen stad.

– Just nu handlar det om de mer kortsiktiga åtgärderna, där vi som kommun kan stötta polisens insatser genom att ha olika resurser som rör sig ute och bidrar till samtal och trygghet, fortsätter Said Niklund.

– Jag vill med kraft fördöma de här illdåden, jag blev väldigt frustrerad och ledsen när jag hörde om vad som hänt. Från kommunens sida behöver vi fortsätta att vara ihärdiga och jobba förebyggande. Polisen har gjort ett bra arbete med att sätta press på de personer som ägnar sig åt kriminalitet, och det är ju inte omöjligt att det är skälet till det som hänt i natt, kommenterar Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

Nattens händelser är en polisiär fråga, och så här kommenterar Jenny Wester, chef för lokalpolisområde Fyrbodal, polisens arbete just nu.

– Polisen är mitt i ett intensivt utredningsarbete, och genomför exempelvis omfattande dörrknackning och följer upp de tips vi får in. Vi tar tacksamt emot tips från den som kan ha gjort iakttagelser i samband med bränderna. Dessutom kommer vi att jobba trygghetsstärkande runtom i Trollhättan.

Klockan 03.20, 2022-06-03

Räddningstjänsten meddelar att faran är över och att de restriktioner som har funnits nu har hävts. 

Klockan 01.20, 2022-06-03

Det brinner på flera ställen i Trollhättan. Räddningstjänsten har därför valt att gå ut med ett viktigt meddelande till allmänheten där alla i Trollhättan uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation! Följ Sveriges Radio P4 för att inte missa ny information om bränderna.

Trollhättans Stad har initierat gruppen för psykosocialt omhändertagande för att kunna agera vid behov. I nuläget har kommunen inga uppgifter om några personskador.

 

Senast granskad 2022-06-04 av KLALIW