Rullskideåkare går i mål på Alliansloppet samt TV4 logon

TV4 sänder Trollhättan Action Week

TV4 gör en storsatsning på Trollhättan Action Week och Alliansloppet och sänder totalt åtta timmar från evenemanget i fallområdet i Trollhättan 26-28 augusti.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Stora delar av världseliten i längdskidor kommer till Trollhättan i augusti för tre internationella lopp på rullskidor som upptakt till kommande OS-säsong.

Förutom svenska längdlandslaget – med stjärnor som Ebba Andersson, Jens Burman, Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Jonna Sundling, Linn Svahn och Oskar Svensson – medverkar toppåkare från ett tiotal nationer.

- Alliansloppet innehåller i år många världsnamn som tävlar, både från Sverige och andra nationer. Att tävlingen dessutom är en del av deltagarnas stora satsningar mot vinter-OS gör det än mer intressant för tv-publiken, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Tävlingsprogrammet 2021 fördelas över ett individuellt distanslopp, en sprint och ett avslutande långlopp. Långloppet bjuder in till intressanta dueller mellan landslagets stjärnor och de renodlade långloppåkarna.

- Vi är glada över att kunna presentera åtta timmar i TV4 med svenska längdlandslaget och världsåkare från flera olika nationer. Det unika med årets tävlingar är att vi i lördagens lopp kommer se världseliten inom långlopp, samt den traditionella eliten, i ett och samma lopp i ett av Sveriges mest vackra evenemangsområden vid fallen i Trollhättan”, säger Magnus Larsson i arrangörsstaben.

Även ett av Sveriges största OS-hopp, Trollhättansonen och världsmästaren i skridsko Nils van der Poel, kommer att åka Alliansloppet lördag den 28 augusti på rullskidor som ett led i uppladdningen inför OS

- Vi såg vad förra årets sändning gav för publicitet för Trollhättan och ser fram emot vad 8 timmar i TV4 kommer ge. Att genom detta evenemang få visa upp hjärtat av Trollhättan i media på det sätt som Alliansloppet gör är enastående och väldigt viktigt för vårt arbete med Trollhättans attraktionskraft, säger Helena Kortered, näringslivschef, Trollhättans Stad.


TV4 sänder totalt åtta timmar från evenemanget enligt följande:

Torsdag 26 augusti
Kl. 14.30-17.00 i TV4 och TV4 Play: 15 km klassisk stil damer och herrar.

Fredag 27 augusti
Kl. 15.00-17.00 i TV4 och TV4 Play: sprint fristil damer och herrar.

Lördag 28 augusti
Kl. 11.30-14.30 i TV4 och TV4 Play: Alliansloppet 48 km damer och herrar.

Relaterad information

Läs mer om eventet på hemsidan trollhattanactionweek.se

Senast granskad 2021-07-09 av KLALIW