En bild på projektledarna för eventet, Robin och Josefin

Tech InWest Sweden lanseras i Trollhättan

Den 16–19 november lanseras eventveckan Tech InWest Sweden på plats i Trollhättan. Hybrideventet samlar företag, investerare och offentliga aktörer som vill driva affärer, innovation och tillväxt inom industriell teknik. Initiativtagare är Innovatum Science Park och Trollhättans Stad som gemensamt med andra samverkansaktörer skapar Tech InWest Sweden

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Tech InWest Sweden ska bidra till att på sikt attrahera företag, investeringar och kompetens till Trollhättan. Vi vill uppfattas som en självklar techstad med intressanta jobb och karriärmöjligheter inom tech och tillverkning, säger Robin Mashallah, näringslivsutvecklare Trollhättans Stad.

En vecka fylld av olika events

Vecka 46 kommer flera aktörer arrangera olika events med både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt fokus. Gemensamt är inriktningen industriell teknik. Tech InWest startar med det framgångsrika eventet Space Investment Day. Automationsdagen arrangeras på torsdagen och veckan avslutas med Startup Day. Fler intressanta programpunkter offentliggörs efter sommaren.

–För Innovatum Science Park är Tech InWest Sweden en fantastisk möjlighet att öka medvetenhet om innovationer och teknologiutveckling, något som behövs för näringslivets omställning till en digital och hållbar framtid. Detta ligger helt i linje med vår kraftsamling kring industriell teknik, säger Martin Wänblom, VD Innovatum Science Park.


Framtiden för innovation, teknikkunnande
och skalbara bolag

Västsverige är en av landets ledande industriregioner och har sedan länge haft spetskompetens inom produktionsteknik. I Trollhättan är Produktionstekniskt Centrum med Högskolans spjutspetsforskning inom bland annat additiv tillverkning och automation, ett nav för utvecklingen.

– I Trollhättan finns en stolt industrihistoria och tradition av samverkan och handlingskraft, en  Trollhätteanda som tagit oss framåt. Här finns numera framtiden för innovation, teknikkunnande och skalbara bolag, säger Helena Kortered, näringslivschef Trollhättans Stad.

Arrangörerna arbetar för fullt med veckans programinnehåll och dialog med eventuella samverkanspartners. Dock finns det plats för fler arrangemang med fokus på industriell teknik i programmet. Arrangörerna ser positivt på att få inspel på detta från olika aktörer i vår region.

– Vi ser fram emot att kunna berätta mer inom kort och vill också passa på att uppmuntra företag och organisationer där ute att höra av sig om de är intresserade av att arrangera event under veckan. Tech InWest Sweden är ett sätt att inspirera och utveckla, skapa affärer och nya företag över hela regionen, säger Josefin Ljungqvist, projektledare Innovatum Science Park.

Senast granskad 2021-06-10 av KLALIW