Paul Åkerlund lämnar över blombukett till Nils van der Poel vid ceremonin på Edsborg.

Skridskoklubben Trollhättan får elitsponsring

Skridskoklubben Trollhättan har beviljats elitsponsring av Trollhättans Stadshus. – Det känns hedrande att få sponsra klubben som har fått fram en världsrekordsskrinnare och VM-mästare i Nils van der Poel, säger Paul Åkerlund och Peter Eriksson, ordförande respektive vice ordförande i Trollhättans Stadshus AB.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättan Stadshus AB behandlade ansökningar om elitsponsring på styrelsemötet den 23 mars, och man beviljade Skridskoklubben Trollhättans ansökan om motsvarade 100 000 kr per år för perioden 2021–2022 med följande motivering:
"Nils framgångar är ett tydligt bevis på att Trollhättans Stad satsar brett på idrott och friluftsliv och ger Trollhätteborna goda förutsättningar att träna och lyckas för den som vill. Därtill behövs så klart en målinriktad och uthållig idrottare för att komma till den nivå där det kan sättas världsrekord på 10 000 meter skridsko. 2022 har Nils för avsikt att åka till OS i Peking och tävla för Sverige vilket talar om vilken elitnivå det handlar om."

Stöd gör stor skillnad

Beskedet om beviljad elitsponsring mottogs med tacksamhet hos Skridskoklubben Trollhättan.
– Denna elitsponsring kommer att göra stor skillnad för vår förening och ger oss möjlighet att utveckla klubbens verksamhet mot framtida framgångar, samtidigt som det ger oss betydligt bättre förutsättningar att stötta Nils i hans OS-satsning, säger Skridskoklubbens ordförande, Christer Lorentzon.

FC Trollhättan, Gripen Trollhättan BK, Skoftebyns IF, Trollhättans FK och Sportryttarna har sedan tidigare avtal om elitsponsring, vilka löper till 2022.

Senast granskad 2021-03-30 av KLALIW