Uppträdande av kulturskolan

Publika verksamheter öppnar upp!

"Äntligen kan vi öppna upp samhället för det personliga mötet och låta artisterna möta publiken" kommenterar kultur- och fritidschefen Tommy Svensson nästa steg att öppna upp samhället från 29 september. Nu sker dialog mellan förvaltningen och de olika samarbetspartnerna för att realisera arrangemang på kort och lång sikt.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Utifrån Folkhälsomyndigheten och Regeringens besked om att Sverige går in i Fas 4 när det gäller avvecklingen av gällande restriktioner kopplade till Covid 19 fr.o.m. den 29 september kommer kultur- och fritidsförvaltningen att öppna upp samtliga verksamhetsdelar från detta datum.

Det betyder att dialog nu pågår mellan kultur och fritid och de samarbetspartners som förvaltningen har inom arrangemang och event för att titta på vad som kan realiseras på kort och lång sikt.

Redan lördag 2 oktober genomförs det första publika evenemanget ”Hello Innovatum District” som är ett öppet hus hos olika verksamheter på Innovatum-området, kulturframträdandet mm i samarbete med Kraftstaden och olika verksamheter på Innovatum-området.

Samma helg sker också Trolldagar som arrangeras av City Trollhättan och består av after work och musikunderhållning på torget  under torsdagen (30/9)  och en familjedag på lördagen med trollinspirerade aktiviteter på både Macken-lekplatsen och torget. 

Några andra arrangemang i närtid:

  • 16 oktober genomförs internationella poesifestivalen som fyller 20 år
  • 22-23 oktober genomförs Jazz och blues-fesivalen i en anpassad form

Dessutom öppnar samtliga uthyrningsbara lokaler upp för bokningar fr.o.m. den 29 september även för privatpersoner och festarrangemang.

- Det är fantastiskt roligt att efter en lång tid av osäkerhet nu åter vara med och öppna upp samhället för det personliga mötet och åter kunna låta artister möta en publik, säger Tommy Svensson, förvaltningschef kultur och fritid.

Givetvis vilar fortsatt ett stort ansvar på både arrangörer och publik att undvika onödig trängsel och ta ansvar för att återöppnandet kan fortgå.

Senast granskad 2021-09-13 av KLALIW