Bibliotekshyllor, fyllda med böcker, i motljus.

Lättnader för flera verksamheter

Ändringar i rekommendationer från nationellt håll innebär lättnader för idrottsföreningar, bibliotek och fritidsgårdar att bedriva verksamhet. - Vi följer regeringens intentioner, och tar ett försiktigt steg för att öppna upp några verksamheter som är viktiga för samhället, säger Tommy Svensson, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Regeringen meddelade på torsdagen att idrotts- och fritidsaktiviteter för ungdomar i gymnasieåldern, födda 2002 och senare, ska kunna hålla öppet. De undantas därför - liksom verksamhet för yngre barn - från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet stängda under pågående pandemi.

Med anledning av regeringens besked har Trollhättans Stad beslutat att ändra sina lokala åtgärder, vilket innebär:

  • Möjlighet för idrottsföreningar att bedriva verksamhet i Trollhättans Stads inomhusanläggningar, för ungdomar födda 2002 eller senare. Från måndag den 8 februari.
  • Öppnande av biblioteksverksamheten, dock med fortsatta begränsningar som rådde innan biblioteken stängde för fysiska besök den 21 december, det vill säga bland annat restriktioner för antal besökare i bibliotekslokalen. Från onsdag 10 februari.
  • Öppnande av fritidsgårdsverksamheten, återgår till bokade aktiviteter inomhus som komplement till nuvarande utomhusaktiviteter. Från måndag 8 februari.

- Smittspridningen har minskat de senaste veckorna, men det är fortsatt viktigt att vara väldigt försiktiga och att alla tar sitt ansvar att följa de riktlinjer som anges av Folkhälsomyndigheten, VGR eller kommunen. Om det inte fungerar eller om läget åter förvärras kan vi komma att ompröva detta beslut, säger Tommy Svensson.

Senast granskad 2021-02-05 av KLALIW