Julklapp bredvid levande ljus

Julgåvan stöttar lokala näringen

Kommunstyrelsen beslutade på onsdagen att ge drygt 5 000 medarbetare i Trollhättans Stad ett presentkort värt 750 kronor styck – för användning i den lokala näringen. - Vi vill visa vår uppskattning till alla anställda som har gjort ett otroligt viktigt jobb under pandemin. Samtidigt är det en gest till vårt näringsliv som har haft det väldigt tufft under samma period, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Precis som förra året vill Trollhättans Stad också i år tacka medarbetarna för insatserna under den pågående pandemin genom att dela ut en julgåva i form av ett presentkort som kan hjälpa till att stötta näringen lokalt.
– Det var inget svårt beslut att fatta vare sig då eller nu. Det har varit en ytterst ovanlig och svår period för både anställda i Trollhättans Stad och för delar av vårt näringsliv. Därför känns det bra att man genom presentkortet når dubbel effekt, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

Beundransvärd flexibilitet

Personalchef Elisabeth Funck lyfter fram Trollhättans Stads medarbetare och deras förmåga till flexibilitet.
– Det är beundransvärt hur våra medarbetare på ett så föredömligt sätt kunnat anpassa all vår verksamhet efter rådande restriktioner under hela pandemin. Det har möjliggjorts tack vare ett stort ansvarstagande, nya arbetssätt och omfattande samarbetsförmåga, säger Elisabeth Funck.

”Extremt välkommet”

För den lokala näringen i Trollhättan är beskedet både välkommet och viktigt.
– Vi är så otroligt glada för detta initiativ, att Trollhättans Stad gynnar den lokala handeln i år igen, säger Alexandra Haag, Centerkoordinator på Etage.

City Trollhättan delar uppfattningen
– Det är extremt välkommet att man öronmärker det till Trollhättan och värnar det lokala perspektivet hos verksamheter som haft det svårt under pandemin. Många verksamheter var väldigt tacksamma senast, det var en välkommen extrapeng som balanserade upp i en svår tid, säger Marcus Pallvid, verksamhetsledare och centrumutvecklare på City Trollhättan.

Relaterad information

Julgåvan

  • Julgåvan finansieras genom kommunstyrelsens anslag för oförutsedda/särskilda händelser.
  • De drygt 5 000 medarbetare som omfattas av julgåvan är alla månadsanställda som har en anställning i Trollhättans Stad per 2021-11-30, samt timavlönade som har tjänstgjort under oktober och november månad 2021.
  • Val av presentkortsleverantör är fritt. Viktigt är dock att leverantören har möjlighet att fakturera Trollhättans Stad genom e-faktura, och att man vid inköpet uppger korrekt fakturahantering. Läs mer om hanteringen här:
    E-faktura - Trollhättans Stad

 

Senast granskad 2021-10-21 av KLALIW