Barn som spelar innebandy inomhus.

Inomhusidrott möjlig för barn och unga

Delar av högstadiet återgår till undervisning på plats i skolan, samtidigt öppnar idrottsanläggningar upp för inomhusträning för barn och unga, det är några av de förändringar som sker i Trollhättan från 25 januari, med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens nya direktiv.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Regering och Folkhälsomyndigheten har idag gett nya riktlinjer bland annat när det gäller distansundervisning i skolan och möjligheter till fritidsaktiviteter, framförallt för barn och unga. Trollhättans Stad gör därmed anpassningar i sina restriktioner, följande gäller från och med 25 januari.

Delvis återgång till högstadieskolorna

Efter två veckors fjärrundervisning kommer eleverna i Trollhättans Stads högstadieskolor att gradvis gå tillbaka till undervisning i skolan. Återgången startar måndag 25 januari och efter sportlovet är samtliga elever tillbaka i skolan.
- Skolan har avgörande betydelse för elevernas framtid, och när eleverna är i skolan har vi en bättre kvalitet i undervisningen. Därför är det här beslutet viktigt ur ett elevperspektiv, säger Karin Persson, chef för Utbildningsförvaltningen i Trollhättan.

Smittskydd rekommenderar nu inte längre generell distansundervisning, vilket innebär att eleverna kan återgå till undervisning i skolan. På måndag 25 januari återgår 1/3 av eleverna till undervisning i skolan, två veckor senare ansluter ytterligare 1/3. Efter sportlovet, måndag vecka 9 är alla elever tillbaka i undervisning i skolan.

Delvis återgång till högstadiet

Idrottsanläggningar öppnar upp för barn och unga

Sedan 23 december har alla kommunala idrottsanläggningar för inomhusaktiviteter varit stängda för all form av verksamhet. Även kommunala utomhusanläggningar har varit stängda med undantag för enskild träning och ledarledda träningar för barn födda 2005 eller senare.

Från och med 25 januari ges möjlighet till:

 • Anläggningar för inomhusidrott öppnar upp för organiserade aktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare.
 • Anläggningar för utomhusidrott öppnar upp för organiserade aktiviteter för alla åldrar.
 • Kulturskolan N3 öppnar upp för sina ordinarie aktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare.
  – Det känns jättebra att kunna öppna upp för möjligheterna att barn och unga ska kunna utöva sina fritidsaktiviteter. Vi vet att föreningarna har längtat efter det här beslutet, och vi vet också hur viktiga idrott och andra fritidsaktiviteter är för barn och ungas psykiska hälsa och sociala sammanhang, säger Tommy Svensson, förvaltningschef för Kultur och fritid.

Oförändrat för bibliotek och fritidsgårdar

Oförändrade restriktioner fram till 7 februari gäller för:

 • Konsthallen fortsatt stängd
 • Biblioteket fortsätter ha öppet för förbokade datortider, och ger tillgång att hämta upp bokbeställningar. (länk till bibliotekets webbplats)
 • Fritidsgårdarna är fortsatt stängda till förmån för uppsökande verksamhet
 • Mötesplatsen Kronan fortsatt stängd
 • Samlingslokaler tar inte emot några externa bokningar förrän efter 31 mars.
 • Allmänhetens åkning i Slättbergshallen stängd till och med 31 mars
 • Sjuntorps simhall stängd för allmänhetens bad och motionssim till och med 31 mars
Senast granskad 2021-01-21 av KLALIW