Jamina Roberts, vänsternia i landslaget som kommer till Arena Älvhögsborg den 26 november för match mot Montenegro. Jamina Roberts, vänsternia i landslaget som kommer till Arena Älvhögsborg den 26 november för match mot Montenegro. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget

Handbollslandslaget väljer Trollhättan igen

I år är det damernas tur att spela VM som i december arrangeras i Spanien. Handbollslandslaget har flera gånger tidigare valt att förlägga själva uppladdningen i Trollhättan – och så även i år när Montenegro står för motståndet i Arena Älvhögsborg den 26 november. – Vi är glada att ännu en gång kunna erbjuda våra invånare en match i absolut världsklass, säger Tommy Svensson, förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Trollhättans Stad.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Med undantag av 2019, då VM avgjordes i Japan, har Sverige de senaste åren alltid laddat på hemmaplan inför mästerskapen – bland annat i Trollhättan 2017, 2018 och 2020. Den här gången kommer basen för det svenska landslaget att vara i Skövde, medan Montenegros bas är Trollhättan. De båda lagen möts sedan i dubbla landskamper: i Arena Älvhögsborg den 26 november och därefter i Skövde den 28 november.

Medveten satsning

Trollhättans Stad har tillsammans med handbollsföreningen KFUM Trollhättan sedan ett antal år tillbaka målmedvetet satsat på att vara en del av Svenska Handbollslandslagets uppladdningsorter.

– Trollhättan har en stark föreningstradition inom handbollen och tillsammans med KFUM Trollhättan, Älvhögsborg och det starka publika intresse som finns här finnas alla förutsättningar för en härlig familjeupplevelse säger Tommy Svensson, förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Trollhättans Stad.
– Vi har haft bra tryck och stämning i båda arenorna tidigare och jag ser verkligen fram emot att få spela hemmalandskamper inför publik igen. Dessutom är Montenegro en riktigt bra motståndare, säger Jamina Roberts (bilden) som förra månaden utsågs till OS främsta vänsternia.

KFUM välkomnar publik

Eje Grönquist, KFUM Trollhättan, ser fram emot välfyllda läktare i "borgen".

– Vi älskar att ha landslaget i Trollhättan och vet att det är ömsesidigt eftersom vi får möjlighet att ta emot dem även i år. Förra året fick vi spela inför tomma läktare på grund av pandemin, så vi ser verkligen fram emot att också välkomna publiken tillbaka.

Biljetterna till matcherna mot Montenegro i Trollhättan släpps den 8 oktober.

Relaterad information

VM i Spanien

Den 1 december drar VM i Spanien igång och två dagar senare är det dags för den svenska VM-premiären i Torrevieja. Vilket lag som Sverige ställs mot då blir klart den här veckan. Däremot är det redan klart att Puerto Rico väntar den 5 december och den 7 december avslutas gruppspelet med match mot regerande världsmästaren Nederländerna.

Senast granskad 2021-09-21 av KLALIW