Skräpplockardagen i Velanda avslutades med gemensam korvgrillning. Skräpplockardagen i Velanda avslutades med gemensam korvgrillning.

De håller Velanda rent

Eventet "Håll Velanda rent" lockade ett 30-tal personer att delta vid skräpplockardagen förra helgen. Facit: 15 säckar ihopsamlat skräp. - Jag tycker att det är så sorgligt att se hur vi människor behandlar naturen och jag hoppas att detta initiativ hjälper till att få människor att tänka till en extra gång innan de kastar sitt skräp på gatan eller i skogen, säger initiativtagaren Wanja Dunér.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

När vårsolen smälte bort snön var det tyvärr inte bara blommor som kom fram, utan också plastpåsar, godispapper, snus och annat skräp. Detta fick Wanja Dunér att agera, och söndagen den 7 mars arrangerade hon därför en skräpplockardag i Velanda.
– Jag har haft tankar på att arrangera en skräpplockardag under ett par år, men det har aktualiserats nu då Corona medför hemarbete. Varje dag tar jag ta en förmiddagspromenad, och jag har tagit för vana att plocka upp skräp, men jag har inte haft möjlighet att plocka upp allt – och dessutom kom det mer skräp varje dag, berättar Wanja.

Lyckat event

Hon kontaktade Trollhättans Stad som möjliggjorde skräpplockardagen genom att förse henne med städmaterial, och sedan bjöd hon in till eventet "Håll Velanda rent" söndagen den 7 mars. Och det blev ett lyckat event, ett 30-tal personer hjälptes åt att plocka skräp och efteråt grillade man korv tillsammans.     

– Min förhoppning är att skräpplockardagen blir ett stående event i Velanda som genomförs en gång på våren och en gång på hösten, men naturligtvis hade det varit ännu roligare om eventet inte längre behövs om ett par år, avslutar Wanja.

Vill ni också bidra till ett renare Trollhättan? 
Skräpplockning Trollhättan

Senast granskad 2021-03-11 av KLALIW