Daut Ajvaz vid Öresjö där han i somras arbetade som badvärd – nu är han aktuell som skönsjungande artist i TV-programmet Idol. Daut Ajvaz vid Öresjö där han i somras arbetade som badvärd – nu är han aktuell som skönsjungande artist i TV-programmet Idol.

Daut lever sin idol-dröm

Han fick stående ovationer och en guldbiljett av Idoljuryn vid sin första audition. Sedan har Trollhättekillen Daut Ajvaz gått från klarhet till klarhet, och ikväll sjunger han i direktsändning där en biljett till fredagens kvalfinal ligger i potten. – Jag lever min dröm och vill inte åka hem just nu, säger Daut.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

18-årige trollhättekillen Daut Ajvaz fick en drömstart på TV4:s musiktävling Idol, där hans tolkning i programmets säsongpremiär av Ushers U got it Bad möttes av jubel och hyllningar – och belönades med Idoljuryns guldbiljett som tog honom vidare i tävlingen.

Det har därefter fortsatt på den inslagna vägen med flera fina framträdanden och nya lovord från juryn, och nu har Idoltåget kommit fram till den årliga kvalveckan, vilken inleddes i måndags med direktsändningar varje kväll där två vinnare går vidare till kvalfinalen på fredag.

Ingen vanlig skolvecka

Till vardags studerar han tredje året på MÅG:s musik/estetprogram, men det här är som sagt ingen vanlig skolvecka och när vi fick tag i Duat på telefon på måndagen var han lite kluven till att behöva vänta ytterligare tre dagar på att äntra scenen.

– På något sätt hade jag velat uppträda först, för då hade det varit avklarat, men samtidigt kan det vara skönt att se hur det går till innan det är min tur att sjunga, sa Daut.

Hur känner du inför detta?

– Nervositeten har släppt…men den kanske kommer tillbaka, haha…nej då, men ordet lagom är nog det som beskriver nervositeten bäst.

Föredömlig badvärd

Daut berättar att det är väldigt många som har hört av sig och önskat honom lycka till med Idol-äventyret, och kanske är det många av trollhätteborna som har träffat honom – utan att veta om det. I somras var Daut nämligen en av Trollhättans Stads badvärdar vid Öresjö, ett sommarjobb som han trivdes ypperligt med.
– Det var väldigt kul! Jag älskar att träffa folk och minns alla trevliga samtal jag hade där varje dag.

En som också minns Dauts insatser som badvärd är Patric Engström, anläggningschef i Trollhättans Stad.

– Daut var en väldigt duktig medarbetare, ansvarstagande och en fantastisk ambassadör för Trollhättan. Vi önskar honom Lycka till i det fortsatta tävlandet, säger Patric.

Många andra röster inom Trollhättans Stad  – och i hela Trollhättan – har fastnat för Dauts begåvning på scenen och skickar all energi de kan till honom inför fortsättningen.

– Det var jättesnällt sagt, det betyder mycket för mig, avslutar Daut.

Senast granskad 2021-09-23 av KLALIW