Chokladbollsutmaningen - vi fikar chokladbollar för barns rätt till skolgång

Mellan 6-9 maj kommer Trollhättans Stad att medverka i kampanjen Fairtrade Challenge.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Kampanjen Fairtrade Challenge är en årligen återkommande fikautmaning i samband med World Fair Trade Day som infaller den 8 maj. Företag, kommuner, regioner, organisationer och privatpersoner medverkar i kampanjen i syfte att tillsammans sätta fokus på människorna bakom råvarorna som vi älskar att fika.

Att välja att fika Fairtrade är ett enkelt sätt att bidra till att odlare och anställda kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor vilket också innebär att vi kan sätta stopp för barnarbete.

Se filmen på youtube

Anta chokladbollsutmaningen

Precis som tidigare år går kampanjen ut på att anta utmaningen och utmana andra att fika Fairtrade – för att sätta fokus på människorna bakom de produkter vi konsumerar. Tillsammans engagerar vi oss, samlar fikadeltagare (givetvis på ett coronasäkert sätt) och sprider budskapet för en mer hållbar världshandel. 

Temat för i år är kakao och årets utmaning är att baka eller köpa (och förstås fika) så många chokladbollar som möjligt som innehåller Fairtrade-certifierade ingredienser (det vill säga kakao, socker, kaffe etcetera). 

Målet är att nå 100 000 chokladbollar i samband med Fairtrade Challenge. Det kan vara traditionella chokladbollar, rawfood, veganskt, eller en helt annan eller ny kreativ variant. Den stad som bidrar med flest anmälda initiativ kommer uppmärksammas av Fairtrade Sverige. Genom denna kampanj vill Fairtrade Sverige också uppmuntra till ytterligare engagemang och inspirera individer och aktörer att engagera sig i organisationens viktiga arbete.

Alla som vill engagera sig i detta kan gå in och anmäla sitt initiativ på kampanjsidan:  Fairtrade Challenge

Om Fairtrade

Fairtrade är en internationell certifiering och aktör för en mer hållbar världshandel med respekt för mänskliga rättigheter och miljö. När du väljer Fairtrade bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade arbets- och levnadsvillkor.
Läs mer på: Fairtrade.se

I Trollhättan samarbetar Trollhättans Stad med Svenska kyrkan, Kommunal, Scandic Swania, City Trollhättan, Högskolan Väst och Studentkåren vid Högskolan Väst inom Fairtrade City.

Kontaktperson

Peter Göthblad
Fairtrade kontaktperson Trollhättans Stad
Skicka e-post till Peter

Senast granskad 2021-04-28 av KLALIW