Representanter från Pride, Alliansloppet och Trollhättans Stad visar upp det nya namnet på en skylt på torget

Alliansloppet Action Week byter namn till Trollhättan Action Week

20-29 augusti kommer Trollhättan Action Week att genomföras för första gång under det nya namnet. Tidigare hette det Alliansloppet Action Week men från och med 2021 så kommer veckan i augusti som fylls med olika aktiveter, där givetvis Alliansloppet är det största arrangemanget, att heta Trollhättan Action Week.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

- Det blir en win-win för alla parter, det nya namnet berättar vart Alliansloppet går av stapeln samt att platsen Trollhättan kommer förknippas med världens största rullskidelopp på ett naturligt sätt, säger Paul Åkerlund, Kommunstyrelsens ordförande.

- Det har diskuterats ett tag om namnbytet dels för att förenkla kommunikationen om vart loppet arrangeras men samtidigt förtydliga att det är en hel vecka full med aktiviteter i Trollhättan där ”vi tar action” för olika viktiga samhällsfrågor, berättar Magnus Larsson, en av grundarna till Alliansloppet.

Pride öppnar Trollhättan Action Week 2021

Startskottet för årets arrangemang kommer vara Trollhättan Pride lördag den 21 augusti. Hela Trollhättan kommer prydas med Pride-färger och det viktiga budskapet om alla människors lika värde sätts i fokus på ett helt nytt sätt.

- Vi jobbar för vikten av att kunna vara HBTQ i idrottsvärlden utan problem. Allas lika värde är en självklarhet för oss och den måste belysas även inom sporten, säger Johan Liljeblad, Trollhättan Pride ordförande.

- Vi är väldigt glada och förväntansfulla till att Trollhättan Pride blir en del av Trollhättan Action Week och att vi i och med detta får en möjlighet att lyfta problematiken runt diskrimineringen som fortfarande finns kvar bland annat i idrottsvärlden men framförallt är vi glada över att få möjligheten att sprida glädje, gemenskap och värme som både symboliserar och är en stor del av Trollhättan Pride, säger Baptiste Noël, Projektledare, Trollhättan Action Week.

- Att Prides budskap om integration och acceptans kombineras med ett sportevent för första gången just i Trollhättan känns såklart oerhört bra, säger Anki Carlsson, ansvarig för besöksnäringsfrågor, Trollhättans Stad

2020 var ett tufft år för Alliansloppets organisation men de kämpade på och vägrade att ställa in utan ställde om. De lyckades vända en svår situation till något positivt och arrangerade två tävlingar med tävlingsdeltagare bestående av Sveriges bästa skidlöpare. Allt tyder på att det blir en utmanande sommar även i år, men Trollhättan Action Week och Alliansloppet förbereds och planeras med en positiv inställning som alltid och det kommer även denna gång att genomföras utifrån folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Senast granskad 2021-04-07 av KLALIW