Glada spelare i Handbollslandslaget efter match i Älvhögsborg

Svenska handbollslandslaget EM-laddar i Trollhättan

Den 28 och 29 november är det svenska damlandslaget tillbaka i Trollhättan för att återupprepa tidigare års framgångsrika mästerskapsuppladdning. Som förberedelse inför kommande EM i Danmark ställs man mot Ungern som är en bra värdemätare på vart det svenska landslaget står inför EM enligt förbundskaptenen Tomas Axnér.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Sverige inledde EM-kvalet med två klara segrar mot Nordmakedonien och Portugal förra hösten, men senare ställdes resterande kvalmatcher in på grund av covid-19 och Sverige gick direkt till EM tack vara placeringen i EM 2018.

Nu har handbollen sakta rullat igång igen och första landskamperna sedan VM i december i fjol kommer att spelas i Ystad i början av oktober. Det är enda samlingen innan EM-truppen ska presenteras vecka 44 och sedan samlas den 24 november.

Samlingen sker i Trollhättan där Sverige kommer att ladda inför EM i Danmark och Norge (3–20 december). Sverige har laddat upp i Trollhättan tidigare, nämligen inför VM i Tyskland 2017 och EM i Frankrike 2018 vilket de var väldigt nöjda med och nu vill komma tillbaka till Trollhättan för att få en bra start inför EM.

I Trollhättan kommer det spelas två matcher, båda mot Ungern och båda i Arena Älvhögsborg den 28 respektive 29 november.

Tomas Axnér, förbundskapten för Sverige:
– Vi ser verkligen fram emot att ladda upp i Trollhättan inför EM och där få två matcher mot Ungern där vi kan finslipa vårt spel. Ungern är en bra motståndare som ligger på ungefär samma nivå som vi gör och blir en bra värdemätare på var vi står inför EM. 

Information om eventuell biljettförsäljning och publik på matcherna i Trollhättan kommer i ett senare skede när nya regler och riktlinjer har klubbats av regeringen. 

Tommy Svensson, förvaltningschef, Trollhättans stad: 
– Trollhättans stad tycker att det är väldigt roligt att handbollslandslaget åter har valt Trollhättan som uppladdningsarena. Tillsammans med våra lokala samarbetspartners KFUM Trollhättan och Arena Älvhögsborg kan vi ge landslaget ypperliga möjligheter att komma väl förberedda till EM.

Eje Grönquist, lokal projektledare för KFUM Trollhättan Handboll / Arrangörl:  
– Vi i KFUM Trollhättan Handboll känner oss hedrade och glada att återigen få stå som arrangör för damlandslagets uppladdningsläger inför EM inklusive landskamperna mot Ungern. Det visar att föreningens organisationsförmåga gjort bra ifrån sig de senaste tre gångerna som vi samarbetat med Handbollslandslaget i olika uppdrag. Vi ska vi förstås göra vårt bästa för att leverera en bra upplevelse för landslaget. Samarbetspartners blir Arena Älvhögsborg och Trollhättans Stad som vanligt, vilket alltid fungerat mycket bra.

Håkan Engström, vd för Arena Älvhögsborg i Trollhättan: 
– Arena Älvhögsborg är självfallet oerhört nöjd med att vi har lyckats leverera en upplevelse och förutsättningar som innebär att handbollslandslaget för tredje gången väljer att förbereda sig inför ett mästerskap hos oss. Vi är också stolta över att vara en del i den samverkan mellan Trollhättan stad och KFUM Trollhättan Handboll som varit en förutsättning för att få ihop helheten. 

Senast granskad 2020-09-22 av KLALIW