Drottningtorget

Större arrangemang ställs in till och med 31 mars

Med anledning av den pågående pandemin förlänger Trollhättans Stad det tidigare beslutet om att ställa in större arrangemang. Det nya beslutet gäller för arrangemang med fler än 300 deltagare.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund har idag besluta att förlänga beslutet om att ställa in större arrangemang ytterligare tre månader. Det nya beslutet sträcker sig till 31 mars 2021.
– Det är ett tråkigt beslut, samtidigt som det känns helt naturligt eftersom vi uppmanas att bibehålla restriktioner som att hålla avstånd, tvätta händer, arbeta hemifrån och så vidare. Och den 31 mars är den rimliga horisonten som vi ser just nu. Sedan får vi se under våren vad som händer med framtagande av vaccin och annat som kan förändra och påverka läget, säger Paul Åkerlund.

Beslutet gäller för arrangemang med fler än 300 deltagare, vilket är det nya publiktaket som regeringen kommunicerade igår. 
– Vi tror – och hoppas naturligtvis – att vi kommer att kunna ställa om istället för att ställa in flera arrangemang. Det har vi varit väldigt duktiga tidigare på, men vissa arrangemang kommer troligtvis inte att gå att genomföra, säger Paul Åkerlund.

– Vi kommer att titta närmare på hur beslutet påverkar verksamheten, och får se över vilka möjligheter som finns kring alternativa genomföranden. Efter det får vi återkomma med besked, säger Tommy Svensson, förvaltningschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Senast granskad 2020-10-23 av KLALIW