Virussymbol för Covid-19

Skärpta råd och fortsatt publikbegränsning till 50 personer i Västra Götaland

Idag, den 29 oktober, har Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen i Västra Götaland beslutat att skärpa de allmänna råden och fortsatt begränsa de allmänna sammankomsterna i regionen för att minska smittspridningen av Covid-19.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Smittspridningen i Västra Götaland är oroande och med anledning av det har Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen i Västra Götaland beslutat om följande: 

Begränsning av allmänna sammankomster 

Länsstyrelsen i Västra Götaland har idag, den 29 oktober, beslutat att vi håller fast vid begränsningen till 50 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Västra Götaland. Beslutet gäller i tre veckor, men kan både förkortas och förlängas beroende på utvecklingen.

Länsstyrelsens nyhet om fortsatt publikbegränsning till 50 personer

Skärpta allmänna råd

De skärpta råden gäller i hela Västra Götaland från och med idag och till en början tre veckor framåt.

  • Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Var och en bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.
  • Alla verksamheter i regionen eller i regiondelen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Detta kan exempelvis innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Sådana åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Västra Götalandsregionens nyhet om skärpta råd i Västra Götaland

Folkhälsomyndighetens nyhet om skärpta allmänna råd

Kvinna med syrgasmask

Information om coronavirus

Trollhättans Stads åtgärder med anledning av coronapandemin, samt uppdaterad information från myndigheter.

Bild med pratbubblor, där den ena pratbubblan har frågetecken i sig

Vanliga frågor om coronaviruset

Det nya coronaviruset väcker många frågor och funderingar. Här samlar vi de vanligaste frågorna och svaren om läget i Trollhättan just nu. Sidan uppdateras löpande.

Senast granskad 2020-10-30 av KLALIW