Kommunfullmäktige

Premiär för webbsändning av kommunfullmäktige

Måndag den 3 februari kommer att bli historisk, då webbsänds kommunfullmäktige i Trollhättan för första gången. – Det är ett sätt att bredda informationen till medborgarna och stärka demokratin, säger Gert-Inge Andersson, ordförande i kommunfullmäktige.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Vem som helst kan idag besöka kommunfullmäktige och följa den politiska debatten från åhörarplats, men från och med måndag räcker det med en mobiltelefon, surfplatta eller dator för att göra det.

– I en demokrati är det viktigt att medborgaren vet vad som diskuteras i den politiska församlingen och kommunfullmäktige är den ytterst beslutande församlingen. Webbsändningen är ett sätt att bredda informationen till medborgarna och stärka demokratin, säger Gert-Inge Andersson, ordförande i kommunfullmäktige.

– Vi tror att det finns ett allmänintresse om vad som försiggår i kommunfullmäktige. Sedan behöver man ju inte lyssna på hela sändningen – även om jag hoppas det – men är du intresserad av en specifik fråga, kanske en detaljplan som ska antas har du möjlighet att lyssna av hur den politiska diskussionen går, säger han vidare.

Vid det första sändningstillfället kommer hanteringen för närvaroregistrering och omröstning som tidigare att ske manuellt, men vid nästa tillfälle den 2 mars är den delen också digitaliserad.

Du följer webbsändningen via Trollhättans Stads hemsida. Det går också att se och lyssna på sändningarna i efterhand.
Länk webbsändning kommunfullmäktige

 

Senast granskad 2020-09-03 av KLALIW