Ny bibliotekschef i Trollhättan

I juni tillträder Annelie Johannisson som ny bibliotekschef i Trollhättan. Annelie lämnar sin tjänst på Kungälvs bibliotek och efterträder Ann Marberg som går i pension.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

-  Med Annelie på plats kommer vi att med kraft att kunna fortsätta det förändringsarbete som pågår inom biblioteksverksamheten med fokus på att vara en mötesplats för alla, säger Tommy Svensson, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Annelie Johannisson har en lång och gedigen bakgrund inom biblioteksverksamhet. Hon har en Filosofie magisterexamen med huvudämne Biblioteks- och informationsvetenskap vid Lunds universitet och har tidigare arbetat som bibliotekarie och chef i Göteborg, Malmö och Mölndal. I sommar lämnar hon sitt nuvarande jobb som bibliotekschef i Kungälv för Trollhättans Stad.

- Först och främst ser jag framemot att lära känna verksamheten och alla medarbetare men i stort ser jag framemot att få medverka till Trollhättans utveckling, säger Annelie Johannisson.

- Jag vill fortsätta att utveckla verksamheten i den riktning som påbörjats, där biblioteken är angelägna och tillgängliga och har en tydlig roll i samhället som plats för möten, kulturupplevelser, det livslånga lärandet och fri åsiktsbildning.

Tjej med ljust lockigt hår och mörk skjorta.
Annelie Johannisson, tillträder som bibliotekschef i juni. 

Senast granskad 2020-03-10 av KLALIW