elever i klassrum

Möt Tim - framtidens lärare på Lextorpsskolan

Möt Tim Skogsberg arbetar som lärare på Lextorpsskolan i Trollhättan, och är samtidigt student på Högskolan Väst där han läser till lärare på AIL-programmet för lärare. AIL står för arbetsintegrerat lärande och ger Tim en möjlighet att få en anställning som lärare på Lextorpsskolan samtidigt som han studerar på sin utbildning.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

-Jag trivs jättebra! Jag får en chans att direkt pröva teorier och metoder jag lär mig under utbildningen på eleverna och klasserna. Det ger mig en möjlighet att pröva och se vad som fungerar och vad som inte fungerar, säger Tim. 

Lextorpsskolan är Tims första och hittills enda arbetsplats, men han trivs mycket bra, och lyfter fram kollegorna och ledningen som viktiga faktorer till det, och givetvis också eleverna. 

-Jag gillar eleverna jag har. Det handlar om att bygga relationer, att tillsammans skapa en "vi-känsla" och att vi är tydliga med vad det betyder att vara lärare, och vilka förväntningar vi har på varandra, på mig som lärare, och på eleverna. När vi lyckas med det, då är det inga problem, säger Tim. 

Målet för Tim är att efter avslutad utbildning fortsätta till en heltidstjänst som lärare på Lextorpsskolan. 

Här nedan kan du se en film där Tim berättar om sitt arbete på Lextorpsskolan. 

Se filmen på Youtube via denna länk!

Senast granskad 2022-10-05 av KLALIW