Bild på coronavirus

Lokala åtgärder mot smittspridning förlängs

Trollhättans Stad förlänger de lokala åtgärderna för att minska smittspridningen till 31 mars. – Smittspridningen är så utbredd och allvarlig, och våra centrala myndigheter är väldigt tydliga med att vi måste hålla i och hålla ut, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Det var med anledning av den ökade smittspridningen i höstas som Trollhättans Stad beslutade om lokala åtgärder för att begränsa ökningen, men tyvärr fortsätter smittspridningen att ligga på en hög nivå. Därför har Trollhättans Stad beslutat att förlänga åtgärderna till 31 mars 2021.
– Läget är fortfarande så allvarligt, och när de centrala myndigheterna avråder å det bestämdaste från att träffas måste vi naturligtvis agera utifrån det, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

Beslutet om de förlängda åtgärderna påverkar framförallt evenemang och aktiviteter för Trollhätteborna till och med 31 mars. Bland andra:

  • Sjuntorps simhall är stängd för allmänhetens bad och motionssim.
  • Allmänhetens åkning i Slättbergshallen kommer att vara stängd.
  • Fritidsgårdarna kommer endast att genomföra bokade aktiviteter med fast antal deltagare.
    – Vi kommer inte heller att ta emot bokningar av lokaler för privatpersoner eller företag. Och när det gäller Kulturskolan kommer vi eventuellt att öppna i begränsad omfattning, men där följer vi noggrant de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten, säger Tommy Svensson, förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen.

På längre sikt finns sedan tidigare finns ett nationellt beslut om att inga större arrangemang får hållas innan den 30 juni 2021.
– Tiden mellan mars-juni börjar större saker att hända, exempelvis nationaldagsfirandet. Där får vi ta en intern dialog på förvaltningen för att se hur vi ska hantera det, att ställa om till livestream kommer naturligtvis att vara en av möjligheterna som vi tittar på, säger Tommy Svensson.

Omsorgsförvaltningen kan ha andra tidsperioder i olika verksamheter. Se hemsidan för löpande information om det, samt övriga lokala åtgärder: 

Information Corona Trollhättans Stad

Senast granskad 2020-12-14 av KLALIW