En bild med fyra personer framför en bild på Klassjoggen. Personerna är Magnus Ölme Eriksson, Klassjoggen, Cecilia Malm Boode och och Heidi Johanssen från Trollhättans Stad samt Linus Lundberg från Active Quiz. Magnus Ölme Eriksson, Klassjoggen, tillsammans med Cecilia Malm Boode och Heidi Johanssen från Trollhättans Stad, samt Linus Lundberg, Active Quiz.

Klassjoggen genomförs – tack vare digitalt verktyg

Traditionen att starta terminen med Klassjoggen för eleverna kommer bli av även under rådande omständigheter, bara på ett helt annat sätt. – Det känns bra att vi kan hålla traditionen med en fartfylld terminsstart vid liv även i dessa tider, säger Per Hellmark, verksamhetschef för grundskolan.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Ett motto i Trollhättan under pandemin har varit att inte ställa in, utan att försöka ställa om. Fem av Trollhättans skolor ingick redan i januari i ett projekt där de testade ett digitalt verktyg, Active Quiz, en slags digital tipspromenad som kräver rörelse för att nästa fråga ska dyka upp i enheten. Erfarenheten från projektet, samt den digitala resa som pandemin fört med sig, gör att Klassjoggen kommer att kunna genomföras även i år fast på ett helt annat sätt.

Under första veckan i september kommer cirka 4 000 elever i årskurs 4–9 att genomföra en ny variant av Klassjoggen med hjälp av verktyget Active Quiz. Totalt kommer Trollhättans elever att gemensamt ta sig 900 mil samtidigt som de svarar på frågor längs vägen. Frågorna har tagits fram av Active Quiz, det lokala startupföretaget.

– Klassjoggen har arrangerats i Trollhättan sedan 2015 och tack vare ett bra samarbete och stort engagemang kommer vi att kunna genomföra det även i år på ett säkert och bra sätt, säger Magnus Ölme Eriksson från Klassjoggen.

Tidigare år har Klassjoggen inneburit att alla elever från förskoleklass till klass 3 har sprungit på lämplig plats nära sin skola, medan årskurs 4-9 har träffats i centrum och sprungit årskursvis. Ett upplägg som givetvis inte skulle gå att genomföra under dessa omständigheter. Årskurs F-3 kommer även de att springa på sina skolor i år och även här har lärarna fått vara kreativa för att hitta lösningar för att inte samla för många på samma plats men ändå kunna genomföra traditionen Klassjoggen även i år.  

Mer om vårens projekt med de fem skolorna

Senast granskad 2020-08-18 av KLALIW