Jonas Boström (till vänster), utvecklingsledare på Omsorgsförvaltningen, är tacksam för det stöd och den hjälp man får under pandemin av Centralförrådet, här i form av produktionschef Anders Hammarstedt. Jonas Boström (till vänster), utvecklingsledare på Omsorgsförvaltningen, är tacksam för det stöd och den hjälp man har fått under pandemin av Centralförrådet, här representerat av produktionschef Anders Hammarstedt.

Förrådet ger gärna en hjälpande hand

De har transporterat skyddsutrustning med lastbilar, som till vardags används för att laga vägskyltar, och gjort mycket annat för att stötta Omsorgsförvaltningen under pandemin. – Det är förmodligen det absolut viktigaste uppdrag som vi har genomfört, säger produktionschef Anders Hammarstedt.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

När pandemin bröt ut fick Produktionsavdelningen inom Serviceförvaltningen ställa om för att kunna hantera den nya situationen då stora volymer av skyddsutrustning anlände till Centralförrådet.
– Men fördelen här är att vi kan agera; vi har lösningsorienterad personal, vi har fordon och är vana att lösa problem av den större typen, säger Anders Hammarstedt.

Så lastbilar och personbilar, bemannade med personal från Produktions olika enheter, har använts för att köra ut skyddsutrustning till Omsorgs­förvaltningens olika verksamheter.
– Materialet måste ut. Det handlar om att resurs­erna finns här, de används till annat men kan ställas om, säger Anders Hammarstedt.

”Hade varit omöjligt utan dem”

För Omsorgsförvaltningen har hjälpen varit extremt viktigt, och de är väldigt tacksamma.
– Centralförrådet har haft tålamod med oss, det hade varit omöjligt utan dem och deras personal. Vi har inte alltid så skriande behov, men när det kom en sjukdom som riktar sig mot vår målgrupp så kände vi direkt ett stöd. Vi hade ett behov och Centralförrådet kunde ställa om så snabbt, de har verkligen hört oss och tagit behovet på allvar, säger Jonas Boström, utvecklingsledare på ­Omsorgsförvaltningen.

Beröm till förrådet

Anders Hammarstedt är väldigt stolt över samtliga av sina medarbetares insatser under pandemin, men vill ge ett extra beröm till Centralförrådet.
– Det har varit helt fantastiska och visat en enorm flexibilitet!
– Det känns bra att kunna vara en del i sådan här situation, att hjälpas åt, för vi ingår ju i samma företag, säger förrådsansvariga Susanna Gustafsson.

Hur påfrestande har det varit?

– När allt kom på en gång var det lite körigt. Vad är det på de här pallarna? Var ställer
vi det? Hur får vi ut det? Så det var stressigt ett tag, säger förrådskollegan Mattias Hjert.
– Störst kris var det när alla engångs­handskarna var slut, men nu har vi ett lager med de artiklar som efterfrågas – och leverantörer ifall det tar slut och vi behöver beställa mer, avslutar Susanna Gustafsson.


Susanna Gustafsson och Mattias Hjert på Centralförrådet.

Senast granskad 2020-09-16 av KLALIW