Förändringar för restauranger och träffpunkter inom omsorgen

2020-03-16: För att minska smittspridningen och värna om hälsan hos våra äldre och personer i riskgrupper har Trollhättans Stad tagit beslut om att stänga några verksamheter inom omsorgen.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Äldreomsorgens restauranger stängs

För att minska smittspridningen och värna om hälsan hos våra äldre och personer i riskgrupper har Trollhättans Stad tagit beslut om att stänga alla restauranger som är tillgängliga för allmänheten och lokaliserade i våra äldreboenden från och med tisdag 17 mars, och tills vidare. Stängningen rör externa gäster och gäller tillsvidare. De restauranger som berörs är:

  • Rådjuret
  • Humlegården
  • Källstorpsgården
  • Landbogården
  • Nordängen
  • Stavregården
  • Strömkarlen

Personer med ledsagning eller annat beslut om måltid har möjlighet att hämta en matlåda efter överenskommelse med köket.
Vid frågor, vänligen kontakta serviceforvaltningen@trollhattan.se

Träffpunkter stängs i veckan

Från och med onsdag 18 mars kommer omsorgens öppna träffpunkter, som är en mötesplats för alla äldre, att vara stängda. Dagverksamheten, som riktar sig till personer som får särskilt stöd utifrån biståndsbeslut, är igång som vanligt.
– De här gör vi för att minska risken för smittspridning bland de äldre som är en utpekad riskgrupp. Stängningen gör också att vi får möjlighet att få medarbetare som kan täcka upp för en högre sjukfrånvaro i våra boenden, kommenterar Jane Johansson, förvaltningschef för omsorgen.

Andra åtgärder

  • Kommunfullmäktige den 30 mars ställs in. Beslutet har fattats av kommunfullmäktiges ordförande Gert-Inge Andersson, efter samråd med gruppledarna.
  • Omsorgsförvaltningens gruppcirklar för anhöriga stoppas. Övriga aktiviteter inom anhörigstödet, enskilda samtal och så vidare kommer att fortsätta som vanligt.
Kvinna med syrgasmask

Information om coronavirus

Trollhättans Stads åtgärder med anledning av coronapandemin, samt uppdaterad information från myndigheter.

Bild med pratbubblor, där den ena pratbubblan har frågetecken i sig

Vanliga frågor om coronaviruset

Det nya coronaviruset väcker många frågor och funderingar. Här samlar vi de vanligaste frågorna och svaren om läget i Trollhättan just nu. Sidan uppdateras löpande.

Senast granskad 2020-12-28 av KLALIW