Bild på Ajvaz Ajvaz vid Öresjö Ajvaz Ajvaz har bara gott att säga om sitt sommarjobb på Öresjö badplats.

Ajvaz stortrivs som badvärd

Trollhättans Stad satsning på badvärdar på Öresjö har varit en fullträff. – Vi har haft väldigt trevliga gäster, det är många som har sagt att badplatsen är så fin, säger badvärden Ajvaz Ajvaz.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Inför sommaren satsade Trollhättans Stad på att anställa ett antal badvärdar på Öresjö badplats som en extra service för besökare. De ser till att hålla badplatsen fin och informerar badgästerna om grillplatser, parkeringar och kanske viktigast av allt; vikten av att hålla avstånd med tanke på risken för smittspridning av covid-19.

Visar förståelse

Skyltarna om att hålla avstånd är flera, och badvärdarna har aktivt uppsökt badgästerna för att informera om den pågående pandemin.
– Vi har bland annat delat ut knappar med uppmaningen ”Knö inte” och ”Tillsammans – på avstånd”, berättar badvärden Ajvaz Ajvaz.

Han upplever att folk visar förståelse för att man ska hålla avstånd till andra människor.
– Sitter det en familj tillsammans går vi inte dit, men ser vi två olika familjer som umgås kan vi säga åt dem att hålla avstånd, och de har förstått situationen. Det har inte varit några problem. Vi var i och för sig inte här när det var som var varmast i början av sommaren, säger Ajvaz Ajvaz.

Håller rent och snyggt

Varje dag, mellan klockan 12–20 är badvärdarna på plats.
– Vi börjar varje dag med att gå en runda runt Munkeboviken och Phoenix för att inspektera om det har varit någon nedskräpning eller vandalisering och kontrollerar toaletterna. Det är viktigt att det är rent och snyggt, och ibland får vi plocka upp lite skit efter gässen så inte badgästerna behöver trampa i det.

De senaste veckorna har den riktiga högsommarvärmen uteblivit, men alla kräver inte sol och 25 grader för att bege sig till Öresjö.
– Det har kommit badgäster till och med när det har ösregnat – en eloge till dem som gör det.

Hur är tillvaron som badvärd?

– Det är ett fantastiskt jobb, men jag hade önskat lite fler gäster. Är man en människa som tycker om att prata med andra människor, som jag gör, så är det ett perfekt jobb, säger Ajvaz och skrattar.

Kvinna med syrgasmask

Information om coronavirus

Trollhättans Stads åtgärder med anledning av coronapandemin, samt uppdaterad information från myndigheter.

En strand där killar spelar beachtennis och barn som vadar i vattnet

Badplatser

Trollhättan har kommunala badplatser i tre sjöar. Det planeras även för ytterligare en badplats på Spikön där det just nu finns en strand och vadplats.

Senast granskad 2020-07-28 av KLALIW