Samuel Brandt står på scenen och tar emot Trollhättans kreativitetsstipendium 2019.

Kreativitetsstipendiet till Samuel Brandt

Samuel Brandt får Trollhättans kreativitetsstipendium 2019.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

I samband med #gotrollhattan2019 på torsdagskvällen delades Trollhättans kreativitetsstipendium ut. Vinnaren blev Samuel Brandt som sa så här efter prisutdelningen:

- Det känns verkligen jätteroligt! Det här är första priset jag får, och det är stort! Det är ju en sorts bekräftelse på att det jag gör är rätt. Pengarna kommer jag använda till att köpa musikgrejer, så att vi kan fortsätta utveckla vår musik. Jag vill verkligen tacka min kollega Tobias Danielsson också, utan honom hade det här inte varit möjligt!

Juryns motivering

Trollhättesonen Samuel Brandt är en av skaparna till duon NOTD som med sin hit ”I Wanna Know” passerat en kvarts miljard streams på Spotify och You Tube. De har nått platina i Sverige, Kanada, Australien och Norge samt guld i USA och gjort remixer åt artister så som Years & Years, Shawn Mendes, Rihanna, Ed Sheeran, Stanaj och Demi Lovato.

NOTD var 2018 nominerade till ”framtidens artist” av P3, där de även fick två nomineringar på P3 Guld-galan – ”Årets grupp” och ”Årets dans”.

Om Trollhättans Kreativitetstipendium

Genom Trollhättans Kreativitetsstipendium vill vi premiera och stimulera kreativa personer, organisationer och företag att utveckla sig själva, sin idé eller produkt. Stipendiet delades ut första gången för 15 år sedan och är en samverkan mellan Trollhättans Stad, Swedbank och Innovatum

 

Senast granskad 2019-12-06 av KLALIW