Siluetter av människor mot en solnedgång

Active Match gör föreningslivet tillgängligt

En aktiv gemenskap för alla trollhättebor. Trollhättans Stad stödjer utvecklingen av ActiveMatch, en plattform som ska göra det lokala föreningslivet mer tillgängligt.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Föreningslivet i Sverige är utan jämförelse, överlägset störst i världen och bäst på att samla människor och skapa gemenskap. Men det kan vara lite svårt att hitta dit om du inte vet vad du ska leta efter, eller vart du ska leta.

Trollhättans Stad stödjer nu utvecklingen av ActiveMatch - en plattform som gör det lokala föreningslivet mer tillgängligt för alla. 

ActiveMatch samlar och presenterar föreningar och kommunala fritidsverksamheter på en plats och översätter dem till många språk.

Verktyget utgår ifrån att du inte kan ett enda dugg om det svenska föreningslivet, men att du vet vad du är intresserad av. Du kan söka både med hjälp av kategorier och med fritext, via kommun eller hur som helst.

Tanken är att ge föreningar möjlighet att rekrytera nya medlemmar och nya medlemmar att hitta en förening.

Om du är nyanländ, nybliven pensionär, nyinflyttad eller kanske nyskild är tanken att du när som helst kunna gå in och hitta en förening eller verksamhet där du kan utveckla ditt fritidsintresse eller upptäcka ett helt nytt.

- Förhoppningen är att alla Sveriges kommuner och föreningar ska se möjligheten och göra sina fritidsaktiviteter synliga och tillgängliga så att vi fortsätter att träffas, utvecklas och ha kul tillsammans, säger Åsa Torrestad, grundare och utvecklare av Active Match. 

Trollhättan är pilot och för föreningar inom Trollhättans kommun är medlemskapet, via pilotavtalet, fritt hela 2019 och 2020. Därefter är det frivilligt för varje förening att teckna ett eget årsavtal med ActiveMatch.

För att ActiveMatch ska vara ett fungerande verktyg för både föreningslivet och samhället utvecklar grundarna sajten tillsammans med Trollhättans Stad, Innovatum Startup och föreningar. De har också ett samarbete med Högskolan Väst som är intresserade av att  undersöka vilka effekter ett öppet och tillgängligt föreningsliv kan få för en kommun och alla som bor i den.

www.activematch.se

Senast granskad 2022-10-05 av KLALIW