Projekt Sylteskolan

Nu bygger vi framtidens grundskola i Sylte

En plats för allas lika värde blir ledorden för den nya Sylteskolan, Trollhättans största grundskola genom tiderna. Med skola, fritidsgård, idrottshall och bibliotek i samma område ska Sylteskolan bli en ny mötesplats i södra Trollhättan. Vid skolstart 2020 kommer Sylteskolan växt och förvandlats till en ljus och modern grundskola som blir Trollhättans Stads hittills största investering i våra barn och ungdomar! 

Illustration av Contekton Arkitekter Fyrstad

Sylteskolan - en plats för alla

En plats för allas lika värde blir ledorden för den nya Sylteskolan, Trollhättans största grundskola genom tiderna. Med skola, fritidsgård, idrottshall och bibliotek i samma område ska Sylteskolan ha någonting för alla.

Kraftstaden leder projektet!

Följ byggprocessen på Kraftstadens hemsida. Se filmer om etappindelningar, ta del av projektets olika steg och läs mer om sveriges största grundskola.

SERNEKE bygger!

På uppdrag av fastighetsbolaget Kraftstaden bygger SERNEKE Nya Sylteskolan i Trollhättan. Projektsumman är cirka 485 miljoner kronor och utförs genom partnering med fastighetsbolaget.

Sylteskolans vision växer fram

Arbetet med att ta fram Sylteskolans vision är inlett. Både lärare och elever kommer att vara delaktiga i processen. För personalens del startade arbetet när vårterminen inleddes.

elever i rastutrymme

Sylteskolan

Sylteskolan är mitt i en spännande utvecklingsprocess där en helt ny skola byggs upp på området. Skolan omfattar förskoleklass, grundskola 1-9 med grundsärskola och fritidshem.

Filmen om Sylteskolan

Nya Sylteskolan from UtbildningTHN on Vimeo.