Upplev mer på Innovatumområdet

Passa på att ta del av fler upplevelser när du besöker Konsthallen Trollhättan och Innovatumområdet. 

Detta är en unik plats där innovation, kultur, företagande, idrott och mycket mer tagit plats i de kulturhistoriskt intressanta tegelbyggnaderna från industrin NOHAB. Det gamla ryssloket vid Saab Car Museum och många fler detaljer vittnar om svunna tider.

Äta och fika

Passa på att äta lunch eller fika när du är här.

På Nova restaurang och café kan du äta lunch och fika måndag till fredag. Lördag och söndag är Nova café öppet med fika och enklare mat. Café Entré på N3 - Mötesplats för ung kultur har öppet måndag - torsdag klockan 15-19.

Nova restaurang och café

Kalasboden i Gunnar W Anderssons passage på Innovatumområdet är öppet för lunch måndag till fredag. 

kalasboden.se

Pino och Sal i byggnad 103 på Innovatumområdet är en medelhavsinspirerad restaurang som har öppet för lunch måndag till fredag. 

pinosal.se

Innovatum Science Center

Innovatum Science Center är platsen för dig att upptäcka, uppleva och testa teknik. Hela 4400 kvadratmeter med interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment! Här kan hela familjen vara aktiv, leka och prova på, men det finns också utrymme för dig som vill ta del av information och historia.

innovatum.se 

Saab Car Museum 

Saab Car Museum erbjuder dig sina samlingar samt möte med erfarna Saabveteraner. I museets inspirerande lokaler möter du teknik- och designhistoria, nostalgi och entusiasm. 

saabcarmuseum.se

NOHABs smedja

Smedjan är en unik industrimiljö som bevarats i skicket den var när tillverkningen en gång slutade. Här finns de gigantiska hamrarna, ugnarna och alla verktygen. Smedjan är en av Sveriges äldsta hammarsmedjor. Den har varit i drift sedan 1847 då företaget NOHAB, Nydqvist & Holm AB, startade sin verksamhet. När verksamheten lades ner 1993 köpte Trollhättans kommun in samtliga inventarier för att rädda smedjan som är öppen sommartid och efter överenskommelse.

Mer om NOHABs smedja

Fallen och slussarna

Bara en kort promenad från konsthallen finner du Trollhättans unika natur- och kulturarvsområde med kanalen och älven, slussar, fallen, Olidan kraftstation, Energihuset Insikten, Vattenkraftens lekplats, Kanalmuseum, vandringsleder och stigar, Kopparklintens utsiktsplats, offentlig konst med mera. Missa inte en unik natur- och kulturupplevelse!

Mer om fall- och slussområdet i Trollhättan

Skulpturrundan

Varje år investerar Trollhättans Stad i offentlig konst till vårt gemensamma rum. Nära Trollhätte kanal trivs både besökare, trollhättebor och konsten. Här hittar du Skulpturrundan som samlar sjutton av Trollhättans offentliga konstverk på en naturskön vandring. Karta och informationsbroschyr hämtar du på konsthallen eller turistbyrån på Drottningtorget. APEX och Albino Aid är två konstverk som finns på Innovatumområdet. 

Mer om Skulpturrundan