Fritidsgårdarna Trollhättan

Fritidsgårdarna header

Välkommen till Trollhättans fritidsgårdar!

Till fritidsgårdarna kan du som går i årskurs 6, upp tills att du fyller 17 år, komma för att umgås och träffa nya vänner. Det finns alltid fika till en billig peng, eller så kanske du vill baka något själv? Vi har massor med roliga sällskapsspel, möjligheter att laga mat, göra egen musik och filmer, måla, sy eller pyssla. Det finns tv-spel, biljard, fotboll, pingis och mycket annat.
Du är välkommen precis så som du är, oavsett kulturell bakgrund eller ekonomi. Alla våra aktiviteter är kostnadsfria och frivilliga.
Du får gärna vara med och påverka vad vi hittar på!  

Du kan också följa fritidsgårdarna på bland annat Facebook och Instagram. Bara sök på namnet!

Vi coachar dig

Vi som jobbar på fritidsgårdarna vill inspirera dig att upptäcka nya saker men också uppmuntra och stödja till aktiviteter som bygger på ditt engagemang och ansvarstagande. Det kan exempelvis innebära att vi coachar dig och dina vänner att tillsammans arrangera ett LAN, en turnering eller matlagningskväll. Tillsammans med er vill vi skapa meningsfulla aktiviteter och se till att det alltid händer något roligt och intressant på fritidsgårdarna.

Fritidsgården ska vara en mötesplats där du känner dig trygg och delaktig. Därför jobbar vi med demokratiska processer där din röst är viktig för utvecklingen av din fritidsgård.

Vi har öppet när du är ledig från skolan och vi möjliggör Dina idéer.
Hoppas vi ses snart!

Affisch för Majfesten 2021 med några bandnamn på

Majfest för unga

Den 14 maj bjuder digitala nationella festivalen Majfesten in unga 12-20 år till en kväll med artister, influencers, youtubers, tävlingar. Trollhättan är en av över 20 orter som är med och genomför Majfesten för att peppa ungdomar.

Ett rymligt rum med klotformade lampor i taket, stora växter och olika sittmöbler samt en servering/kiosk med skylten café.

Nu öppnar nya fritidsgården på Sylte

Under Coronasäkra former slår Älvan fritidsgård på Sylte nu upp portarna för Trollhättans ungdomar.

Lexington interiör

Lexington öppnar på Granngårdens centrum

Nu öppnar Lexington fritidsgård igen efter branden.

covid-web

Information om coronavirus

Tillsammans med berörda myndigheter följer Trollhättans Stad noggrant utvecklingen av coronaviruset. Här hittar du uppdaterad och säkerställd information från myndigheterna.