Sportlov

Kollage med tre bilder. En pojke med simglasögon i en pool, en flicka med färg på handflatorna och en tjej som åker längdskidor.

Äntligen Sportlov!

I Trollhättan finns det massor att göra under Sportlovet vecka 8. Du kan prova olika sporter, skapa i lera på Klubb Kul, gå på spelmässa på N3, dansa Fortnite, prova gitarr, sjunga i barnkör, bada, träna, åka skridskor och längdskidor, vara med på tecknarverkstad och pyssla på biblioteket, fågelskåda på Spikön, gå på disco på Kronan fritidsgård, besöka Innovatum Science Center och Bergagården på Hunneberg och mycket, mycket mer! 

Det finns massor aktiviteter att välja på under Sportlovet! Spana in hela programmet nedan.

Trollhättans Stad önskar tillsammans med föreningslivet och samarbetsparters ett härligt och aktivt Sportlov! 

Upplev, pyssla, teckna på biblioteken

På Stadsbiblioteket, Sylte bibliotek och Kronan bibliotek kan du ha ett roligt och kreativt lov med tecknarverkstad, pyssel och hantverk, berättarstunder, spelhåla, mysterium med mera. Kolla in sortlovsprogrammet på biblioteken!

Tre barn håller upp bowlingklot och ser glada ut.

Prova sporter och träna

Ha ett aktivt och roligt Sportlov! Du kan prova idrotter som luftgevär, judo, karate, pingis, bowling med mera. Träna rolig kompisfys eller gymma.

Tjej spelar akustisk gitarr

Musik, dans, teater på N3 Mötesplats ung kultur

Prova gitarr, spela i band, teatersminkning, teater, dansa Fortnite, spelmässa, sjunga i kör. N3 har laddat med massor av roliga aktiviteter under Sportlovet!

Bada på Sportlovet

Om vädret är busigt kan det vara skönt att bada och basta istället för att vara utomhus. Besök något av Trollhättans två badhus under Sportlovet.

barn sitter på golvet och läser varsin bok

Dansa, pyssla, teckna på Kronan Kulturhus

Dansa Fortnite, teckningsverkstad på biblioteket, skapa i lera på Klubb Kul, fotbollsturnering, tjejkväll, disco på fritidsgården, Sporty Friday på Granngården och mycket mer! Missa inte alla roliga aktiviteter på Kronan Kulturhus under Sportlovet!

Vintersport och utomhusaktiviteter

Vinterfågelskåda på Spikön med Naturskyddsföreningen, åk längdskidor på Trollhättans konstsnöanläggning vid Skidstugan, besök Bergagården på Hunneberg och ta med något gott att grilla, åk skidskor under allmänhetens åkning i Slättbergshallen. Vinteraktiviteter passar på Sportlovet!

En vägskylt som det står fritidsgård på

Ett kul Sportlov på fritidsgårdarna

Gå till någon av Trollhättans sju fritidsgårdar på Sportlovet. Här finns det garanterar roliga aktiviteter för dig som är i åldern från årskurs 6 upp till 17 år.

Två barn leker detektiver och står rygg mot rygg.

Bli en detektiv på Innovatum Science Center

Lös mysteriet på Innovatum! Samla ledtrådar i sportlovsaktiviteter och i utställningen. Öppet alla dagar 16-24 februari.

Färgglad skissbild över en sax, limstift och en hand som ritar

Mer kul pyssel på Sportlovet

Gör din egen tidning, ett fanzine, på Konsthallen. Pyssla, lek och spela i Lextorpskyrkan under Sportlovet.

Många skridskor på flera vägghyllor

Låna idrottsprylar på Fritidsbanken

Behöver du låna idrottsutrustning? Välkommen till Fritidsbanken i Trollhättan. Vi tar också emot utrustning som du inte längre använder.

Trollhättans Stad reserverar sig för ändringar i programmet. Kontrollera gärna med ansvarig arrangör att aktiviteten kommer genomföras enligt plan. Notera att vissa aktiviteter kräver anmälan och att det ibland finns en kostnad på aktiviteten. Välkomna!