Xplodera Go Green

Xplodera Go Green var en mässa som fokuserade på omställning till ett resurssnålare samhälle som är vackert, designat och smart.

Idén kom från ungdomar på en av stadens gårdar och växte snabbt med hjälp av fritidsledare och andra aktörer i stan. Resultatet blev en två dagar lång mässa med 2000 besökare.

Utställare från hela landet slöt upp och runtom pågick det workshops, föreläsningar, modevisningar och en hel del andra aktiviteter. På föreläsarsidan bjöds vi bland annat på en inspirerande föreläsning om vintage av modeprofilen Elsa Billgren, Slow Fashion, The Good Tribe, Glimpt, Hugsmile och Eskilstuna Folkhögskola var sedan bara några av alla medverkande under mässan med recycle-design-upcyclin i världsklass! Evenemanget arrangeras på Innovatum-området i Trollhättan.

2016 var det dags igen och denna gången arrangerades Xplodera Go Green som en del av Trollhättans Stads 100års jubileum. Istället för två dagar, var det denna gång centrerat till en dag, en dag som drog 2500 besökare. Denna gång hade vi gäster som bland annat Bea Szenfeld (designer till Lady Gaga, Björk m fl), Love Antell (artist och frontfigur i bandet Florence Valentin känd från "Så Mycket Bättre"), Sabina Kramle (designer som haft med kreationer på Victoria Secret Fashion Show), Skrotorkestern från Malmö, Andreas Jakobsson (föreläsning om dumpstring) och en massa andra.