Älvan header

Älvan fritidsgård

Älvan fritidsgård är Trollhättans största och troligen en av Sveriges finaste och fräschaste fritidsgård. Gården finns belägen vägg i vägg med Sylteskolan strax intill Sylte Center. Du som går i åk 6 får vara på gården fram till 18.00.

Öppen verksamhet

Välkommen till möjligheternas gård! För de som gillar tv-spel så har vi både PS5 och XBOX, samt anordnar VR-kvällar. För de som vill röra sig lite mer har vi varje fredag fotboll i vår fina idrottshall. Vill man ta det lite lugnare så finns biljard, pingis, shuffleboard, pysselrum, biosalong, massvis av brädspel och ett kök för bakning.

Flera sociala ytor finns att tillgå för de som önskar detta. Ett rum är speciellt avsett för tjejer och där har de en möjlighet att få vara för sig själva.

Det finns även ett café där besökarna kan avnjuta allt från pizza och piroger, till te och hembakat.

Vänskap & Respekt

Våra värdeord är Vänskap & Respekt. Alla besökare skall känna sig välkomna oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Vi arbetar ständigt med jämställdhet och HBTQ+ frågor. All form av diskriminering eller kränkningar är självklart totalt förbjudet. Hos oss ska alla känna sig trygga.

Aktiviteter

Älvan ordnar även med flertalet aktiviteter utanför gården under året, under exempelvis lov. Det kan vara läger, fisketurer, besöka Novemberfestivalen, paddla, äventyrsbad eller liknande. Fokus ligger på att ungdomarna ska få en upplevelse och själva vara aktiva på något sätt.

Vi finns där du finns!

Följ oss gärna på sociala medier. Där kan du ta del av vad vi gjort och vad som kommer att hända. Vi finns på Facebook, Instagram och TikTok.

Öppettider 

Vecka 2 – 19 & Vecka 39 – 50

Måndag 14.00 – 21.00
Onsdag 14.00 – 21.00
Torsdag 14.00 – 21.00 
Fredag 15.00 – 23.00
Lördag 15.00 – 23.00

Hitta till oss!

Besöksadress: Gräshoppevägen 8
461 67 Trollhättan
Tele: 0520 – 49 60 68    

Färdbeskrivning

Med kollektivtrafiken:
Buss 24 mot Sylte
Busshållsplats, "Sylte Center"

Sociala medier

Facebook

Instagram

TikTok