Bild på USAs flagga med texten Wanna spend your summer in the usa

Information

Vill du spendera några sommarveckor i USA?
Vill du få vänner för livet?
Vill du bli nästa ambassadör för Trollhättan?
Då är detta något för dig!

Om du är bosatt i Trollhättan och född -07 eller -08 så har du nu chansen att vara en del av detta äventyr som går av stapeln sommaren 2024!

Välkomna att skicka in er intresseanmälan redan nu! Mer info här nedan. Om du klickar HÄR så kan du läsa en intervju med årets utbytesstudenter.

Sista infoträffen innan ansökningstiden går ut!
Konferensrummet på plan 2, N3, 5 februari, 17.30.

Välkomna!

En digital intresseanmälan hittar du HÄR!
________________________

Trollhättans stad och Tempe City i Arizona, USA har slutit ett avtal om ett ungdomsutbyte som arrangeras av N3, Kultur- och fritidsförvaltningen, Trollhättans stad.

Utbytesprogrammet innebär följande:

En ungdom från Tempe spenderar ca 3 veckor hos din familj i Trollhättan. Du reser sedan hem till den personen och vistas ca 3 veckor i dennes familj. På plats i USA genomförs en mängd olika aktiviteter, det kommer bli fullspäckade dagar med övernattningar, fester och utflykter. Du kommer att få träffa andra ungdomar från världens alla hörn.

• Du som söker ska vara folkbokförd i Trollhättan och svensk medborgare.
• Du behöver ha ett giltigt pass.
• Du ska vara född 2007 eller 2008.
• Du ska ha goda kunskaper i engelska.
• Din familj är medsökande då familjen har ett gemensamt ansvar för att vistelsen för er utbytesungdom blir så bra som möjligt.
• Utbytesfamiljen i Sverige står för resekostnaden (=flygbiljetten) för sin egen ungdom.
• Det finns endast två platser.

Du som reser ska också göra en redovisning av utbytesveckorna samt hjälpa till att rekrytera ungdomar till nästa års ungdomsutbyte.

Mer info hittar ni även på: http://www.tempesistercities.org/

Med reservation för att restriktioner eller andra oförutsägbara händelser begränsar möjligheten till resande.

Sista anmälan är den 10 februari 2024. En digital intresseanmälan hittar du HÄR!

Hur går uttagningen till väga?
Efter sista anmälningsdagen går en urvalsgrupp, som utgörs av personal från Kultur- och fritidsförvaltningen, igenom samtliga ansökningar. Samtidigt hålls kontakt med motsvarande urvalsgrupp i USA. Kandidater plockas ut och matchas med de sökande i Tempe för att på så sätt kunna skapa de bästa förutsättningarna för utbytet.

Informationsträffar kommer att ske på N3 under vintern och en anmälningsblankett kommer att finnas på N3s hemsida. Intresseanmälan - klicka HÄR!

Mer info: Birgitta Berntsson-Ärje (tel. 497273 – birgitta.berntson-arje@trollhattan.se som är koordinator för utbytesprogrammet, eller Kristoffer Hedberg - kristoffer.hedberg@trollhattan.se