Bygga, bo och miljö

I Trollhättans kommun ska det vara gott att leva och bo. Vi värnar om vår miljö och arbetar för hållbara lösningar. På följande sidor hittar du information som rör byggande, ditt boende, miljö och kommunens planer.

I Trollhättan är det gott att leva och bo.

Vi bryr oss om miljön och människorna som bor här.

Du kan ringa till kommunen för att få veta mer.

Telefonnumret är 0520-49 50 00.

 

Här kan du läsa om

Byggande
Boende
Miljö
Kommunens planer

Personer
Enhet Trollhättans Stad Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kontakta oss

Aktuellt

 • Skogsarbeten inom Alingsåker

  7 december 2017;
  Detaljplanen för Alingsåker, södra delen, har antagits av Byggnads- och trafiknämnden i Trollhättan den 22 november 2017. Planen innebär ett nytt bostadsområde med 40-50 bostäder, gator och naturmark. Skogsarbeten inom Alingsåker
 • Ingen miljöalmanacka från år 2018

  4 december 2017;
  Sedan år 2000 har Trollhättans Stad tagit fram och delat ut en Miljöalmanacka till alla hushåll i Trollhättans kommun. Många använder idag en digital kalender och i och med det så har den avsedda användningen minskat. Ingen miljöalmanacka från år 2018
 • Vinter på Spikön 2017

  30 november 2017;
  Som en liten oas i älvens strömma vatten ligger Spikön, många Trollhättebors favoritplats. Precis som förra året klär vi nu Spikön i mysig julskrud med servering, försäljning och mysiga aktiviteter varje helg i juletid. Vinter på Spikön 2017
 • Årets pepparkaksbyggnation 2017 - FINAL!

  24 november 2017;
  Grisar, hjärtan och änglar i all ära men pepparkakor kan ju vara så mycket mer. För tredje året i rad arrangerar Stadsbyggnadsförvaltningen tävlingen "Årets pepparkaksbyggnation", och för andra året tillsammans med TTELA. Årets pepparkaksbyggnation 2017 - FINAL!

Öresjö

GRANSKNING - Förslag till ändrade områdesbestämmelser för fritidsområden vid Öresjö. Granskning pågår till 10 januari 2018.

Cykelpump på gågatan

Nu har Trollhättan fått en ny cykelpump. Den är centralt placerad på Kungsgatans gågata vid lekplatsen mittemot Oden.

Teckande bilder på en hund, ett torn, en rondellskylt och en gammal Saab

Delta i årets rondelltävling!

Tycker du att en rondell är så mycket mer än en cirkulationsplats för motorfordon? Drömmer du kanske om att någon av Trollhättans rondeller ska utsmyckas med en blå SAAB-92 eller en rondelltax? Nu är det dags för en repris av Stadsbyggnadsförvaltningens

Vällingklockan

GRANSKNING - Detaljplan för utvidgning av Kv Vällingklockan. Planens syfte är att pröva förutsättningarna för en utveckling av förskoleverksamheten. Granskning pågår till 15 januari 2018.

Stjärtmesen

SAMRÅD - Detaljplan för Kvarteret Stjärtmesen, Dannebacken. Planområdet innefattar omsorgsboendet Stavregården, Kastanjegården, Örtagården och Syréngården samt en förskola. Samråd pågår till den 8 januari 2018.

Skoftebyn 1:1, Nysätra

GRANSKNING - Detaljplan för Skoftebyn 1:1, Nysätra. Planen föreslår tio stycken mindre flerbostadshus. Granskning pågår till den 20 december.

Björndalen 1:1, Älvdalen

GRANSKNING - Detaljplan för bostäder, ca 10 st smålägenheter. Granskning pågår till den 12 januari 2018.

Logotyp, Projekt i centrum

Projekt i centrum 2017

Trollhättan fortsätter att växa under 2017 och det blir tätt med projekt i centrala staden under det kommande året. Här får du all information om de arbeten som utförs i centrum 2017. Vi förbereder Trollhättan för framtiden, häng med på resan!

Nya Drottningtorget – en plats för alla

Det är dags: Drottningtorget ska byggas om. Här kan du läsa mer om projektet och vara en del i det som sker kring Nya Drottningtorget.

Macken-lekplatsen

Den 20 augusti invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Macken-lekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Macken-lekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både

Skrotnisses lekplats

Skrotnisse och hans vänner har fått ett nytt hem – en alldeles egen lekplats på Spikön. Vi känner oss stolta och glada över att denna oas för barnen äntligen är redo för lek i alla former.

Senast granskad: 2017-12-14 | av: johanna.berg@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)