Vybild över älven med hus i bakgrunden

Bygga, bo och miljö

I Trollhättans kommun ska det vara gott att leva och bo. Vi värnar om vår miljö och arbetar för hållbara lösningar. På följande sidor hittar du information som rör byggande, ditt boende, miljö och kommunens planer.

I Trollhättan är det gott att leva och bo.

Vi bryr oss om miljön och människorna som bor här.

Du kan ringa till kommunen för att få veta mer.

Telefonnumret är 0520-49 50 00.

 

Här kan du läsa om

Byggande
Boende
Miljö
Kommunens planer

Personer
Enhet Trollhättans Stad Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kontakta oss

Aktuellt

 • Vi bygger om Bergslagstorget

  19 oktober 2017;
  Vi bygger om Bergslagstorget vid Resecentrum med start i vecka 43. Vår projektledare Daniel Mesa Moreno berättar mer om vad som ska hända. Vi bygger om Bergslagstorget
 • Ny träbrygga utmed Strandgatan

  11 oktober 2017;
  Sedan en tid tillbaka är Strandgatans senaste tillskott färdigbyggt - den nya, fina bryggan. Ny träbrygga utmed Strandgatan
 • Företagskväll

  28 september 2017;
  Välkommen på speeddate med våra coacher på Butler's i Trollhättan den 11 oktober kl. 19:00! Företagskväll
 • Ombyggnationen av Drottningtorget kan dra ut på tiden

  6 september 2017;
  Planerna med att bygga om Drottningtorget har präglats av en omfattande dialog med Trollhätteborna i flera omgångar. Siktet har varit inställt på att det nya torget ska stå klart till 2019 men på grund av en överklagan från Naturvårdsverket kan Ombyggnationen av Drottningtorget kan dra ut på tiden

Öresjö

SAMRÅD - Förslag till ändrade områdesbestämmelser för fritidsområden vid Öresjö. Förslaget är på samråd till den 27 november 2017.

Alingsåker 4:8, södra delen

GRANSKNING - Detaljplan för del av Alingsåker 4:8, södra delen. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för ca 50 bostäder. Granskningstiden pågår fram till den 10 november 2017.

Lodjuret

SAMRÅD - Detaljplan för Kv Lodjuret, Tingvalla är på samråd till den 24 november 2017. Planen föreslår ett flerbostadshus med ca 30 lägenheter på Dicksonplatsen. Illustration Andéns Arkitektkontor AB

Ryrs gård

SAMRÅD - Detaljplan för del av Skoftebyn 1:1 (Ryrs gård), Skoftebyn är på samråd till den 27 november 2017. Syfte med planen är att pröva förutsättningarna för ett flerbostadshus samt att undersöka hur befintliga byggnader kan användas och utvecklas.

Vällingklockan

SAMRÅD - Detaljplan för utvidgning av Kv Vällingklockan. Planens syfte är att pröva förutsättningarna för en utveckling av förskoleverksamheten. Samråd pågår till den 24 oktober 2017.

Projekt i centrum 2017

Trollhättan fortsätter att växa under 2017 och det blir tätt med projekt i centrala staden under det kommande året. Här får du all information om de arbeten som utförs i centrum 2017. Vi förbereder Trollhättan för framtiden, häng med på resan!

Nya Drottningtorget – en plats för alla

Det är dags: Drottningtorget ska byggas om. Här kan du läsa mer om projektet och vara en del i det som sker kring Nya Drottningtorget.

Macken-lekplatsen

Den 20 augusti invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Macken-lekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Macken-lekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både

Skrotnisses lekplats

Skrotnisse och hans vänner har fått ett nytt hem – en alldeles egen lekplats på Spikön. Vi känner oss stolta och glada över att denna oas för barnen äntligen är redo för lek i alla former.

Senast granskad: 2017-10-19 | av: Gunnel Hallberg
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)