Ta plats i Trollhättan

Sällskap som äter på picknickfilt i park. Text: #taplatsithn #gotrollhattan

Upptäck och upplev Trollhättan med omtanke och respekt

I Trollhättan finns alla möjligheter att uppleva, upptäcka, utforska och umgås samtidigt som du förhåller dig till de riktlinjer som just nu råder i vårt samhälle. I sommar visar vi omtanke och respekt genom att hålla fysiskt avstånd och sprida ut oss. Välkommen att ta plats i Trollhättan i sommar - vi har gjort det enkelt för dig genom att visa upp hela vårt utbud av parker, lekplatser, aktivitetsytor och spännande guldkorn. Våga tänka utanför den berömda boxen och upplev vår vackra stad på ett nytt sätt. #taplatsithn 

Picknickkorg på filt i gräs, text "tips och idéer på hur du kan ta plats"

Tips och idéer på hur du kan ta plats

Ibland gäller det att riktigt uppskatta det som finns och kanske våga prova att upptäcka och uppleva platser på ett annat sätt än man brukar. Använd Trollhättans allmänna platser utanför boxen - tips och idéer från oss och från trollhättebor hittar du här.

Lila bakgrund med texten "svara på enkäten här"

Tyck om Trollhättan

Vi gillar Trollhättan och hoppas att du också gör det. Vi vill att både Trollhättebor och alla som besöker vår stad ska trivas här. För att ta reda på om vi lyckas med det vill vi gärna veta vad du tycker om våra allmänna platser - så att vi kan fortsätta göra Trollhättan ännu bättre. Svara på några snabba frågor och hjälp oss!

Kvinna som tittar på sin telefon. Text "Håll dig uppdaterad".

Bra för dig att veta

Ibland händer saker som påverkar hur vi kan och får nyttja våra allmänna platser och fina miljöer i Trollhättan - till exempel när det råder eldnings- och grillningsförbud. Den pågående Corona-pandemin ställer krav på oss alla att ta ett särskilt ansvar. Och någon gång kanske du hittar något som behöver fixas och lagas. Håll dig uppdaterad helt enkelt!

Bild på växter och blommor med grön skylt där det står "omvägen"

Guldkorn

Vissa platser är lätta att missa eller glömma bort - tillfälliga sommarinstallationer, undangömda utsiktsplatser och fler saker som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Här samlar vi alltsammans! 

Två kvinnor som går över en bro över vatten med skog i bakgrunden.

Trollhättans magiska natur

I Trollhättan är vi bortskämda med en fantastiskt naturskatt nära tätorten i flera väderstreck. Upptäck Trollhättans naturreservat, låt dig inspireras till upptäckter med hjälp av Fritidskartan och lär dig mer om kommunens spår och snår.

Beachvolleybollplan och människor som spelar

Park, lek och aktivitet

Koppla av eller aktivera dig. Njut ensam eller ta med hela familjen. Upptäck många platser eller hitta en ny favorit i sommar. I Trollhättan finns parker, lekplatser, utegym och aktivitetsparker för alla syften och smaker!

Familj som springer i park. Text "saker att göra på språng"

På språng

Gillar du att röra på dig eller är du på väg någonstans? Här hittar du inspiration på saker att göra i farten eller som kan hjälpa dig att hitta vägen: guidade turer på egen hand, cykelkarta eller lekplatspromenad med frågesport.

Barn som spelar basket.

Sommarlov

Trots en annorlunda sommar i år finns det gott om saker att att hitta på under sommarlovet i Trollhättan. Ta del av allt spännande som händer!

Översiktsbild på centrala Trollhättan med en gul luftballong i luften. Text "tips för hemester"

Hemester

Just den här sommaren kanske du väljer att stanna hemma eller hålla dig i närheten av Trollhättan. Tur att det finns mycket att göra och att upptäcka just här! Fler tips hittar du här.