Viktig konferens om våld i ungas vardag

– sprider kunskap om hur våld bland unga kan förebyggas

Person
Kommunikationschef Vivian Komstadius 0520-495929 0733-489969
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

Tisdag 31 maj arrangerar Trollhättans Stad, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF) en angelägen konferens kring våld i ungas vardag.

Mobbning, kränkningar i skolan, kränkningar på nätet eller i samband med idrottsutövning är några av ämnena som kommer att tas upp till diskussion.
Syftet är att diskutera hur man förebygger våld i ungas vardag, samt också inspirera till konkreta åtgärder.

Att konferensen behandlar ett angeläget ämne märks inte minst på att den sedan en tid är fullbokad. Det kommer 250 gäster i form av politiker, beslutsfattare och personal inom skola och förskola till Lilla Nova på Innovatum i Trollhättan.

Trollhättans kommunalråd Monica Hanson inviger dagen som sedan gästas av flera föreläsare; bland andra Elza Dunkels, Lena Berg, Karina Solax Stridh, Helén Broo och Maria Billinger.

Dagen efter, 1 juni, arrangeras en uppföljning i form av en processdag där 50- talet personer från fem olika kommuner kommer att handledas av MUCF i hur man kan implementera ett våldspreventivt arbete. Även denna dag i Lilla Nova på Innovatum.

– I Trollhättan har vi redan kommit en bit på väg i detta arbete, bland annat på Sjuntorpsskolan som kommer att vara första skola ut att arbeta med universella våldspreventiva metoder, berättar Trollhättans Stads jämställdhetsstrateg Marcus Svensson.

Program, Konferens om vårdspreventivt arbete

Program, Processdag - Inget att vänta på

För ytterligare information kontakta Marcus Svensson, jämställdhetsstrateg, Trollhättans Stad, 0520-49 55 95.

Senast granskad 2019-01-10 av Andreas Gleisner