Bilden föreställer tre personer som sitter på rad vid ett bord. Personerna ser mycket glada och entusiastiska ut. De är alla klädda i färgglada kläder. Mannen närmast har en blå t-shirt, mannen i mitten är klädd i en orange och svart rutig skjorta och kvinnan längst bort i bild har en lila blus, lika sjal och lila glasögon.

Trollhättan värdar för Svenska hjältar

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Samtliga elever i Trollhättans och Vänersborgs gymnasieskolor, årskurs 1 och 2, är inbjudna till arrangemanget där eleverna kommer att få träffa unga hjältar som bidragit till förändring i sin vardag, och som gjort insatser som andra kan inspireras av. Målet är att skapa engagemang kring medmänsklighet, mod och civilkurage. Även lokala ungdomar som blivit nominerade till Svenska hjältar kommer att lyftas under dagen.

Förutom programmet på scenen finns flera aktörer på plats för att samtala med ungdomarna och fånga upp ev frågor, tankar och känslor som kan uppkomma, som Brottsofferjouren, Tjejjouren Eva, Kvinnojouren Duvan, Integrationsforum, Polisen, Pride och fältassistenter.

Svenskar hjältar startades av Aftonbladet 2007. Skolturnén kommer till Trollhättan torsdag den 21 november på Nova Arena. Sammanlagt deltar 2500 elever, årskurs 1 deltar kl 9-11 och årskurs 2 kl 13-15.

Senast granskad 2019-11-20 av ANDGLE