TOPP-möte med Sylteskolan

Under vecka 47 drar TOPP-veckorna igång och våra niondeklassare får möta olika verksamheter runt om i Trollhättan. På Utbildningsförvaltningen hälsade vi fyra elever från Sylteskolan välkomna till vår arbetsplats.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Under onsdagen hade vi på Utbildningsförvaltningskontoret vårt första TOPP-möte med niondeklassare. Tilda, Anton, Melissa och Hanna från Sylteskolan fick besöka vår arbetsplats och träffa våra medarbetare. 

Under dagen fick de lära sig mer om följande funktioner:

  • Nämndadministration och chefssekreterare 
  • Planering och utveckling 
  • Barnomsorg
  • Skolskjuts och fakturor 
  • Ekonomi 
  • Information och marknadsföring 

Eleverna hade förberett frågor om allt ifrån ålder på medarbetare, löner, jämställdhet på arbetsplatsen och kafferaster. Kan man verkligen ha roligt på jobbet? Hur mycket får man bestämma själv? Det blev många intressanta samtal om arbetslivet och elevernas framtida yrken. 

Det blev en givande dag för både elever och medarbetare på förvaltningen. Nu ser vi fram emot ännu ett TOPP-möte. Nästa vecka välkomnar vi en elevgrupp från Nya Skolan till oss. 

Följ TOPP-resan på vår Instagram @utbildningthn samt på #toppthn 

Elever

TOPP Trollhättan

TOPP ger elever i årskurs 8 och 9 inblick i näringslivet genom en ny form av “prao”. Årskurs 8 gör ett arbete med tema yrkesroller på vårterminen och årskurs 9 med tema verksamhet på höstterminen.

Bilder från tisdagens Kick-off med Lyrfågelskolan, Sjungtorpskolan och Nya skolan

Kick-off TOPP

Höstterminens TOPP-projekt startade med kick-offer på Innovatum för våra niondeklassare. Eleverna blev introducerade till TOPP och deltog i workshops - delvis kopplade till arbetslivet och delvis för att skapa god stämning inför stundande TOPP-vecka.

Senast granskad 2016-11-28 av Andreas Gleisner