• Marie och Kajsa från Innovatum höll i veckans samtliga Kick-offer Marie och Kajsa från Innovatum höll i veckans samtliga Kick-offer

Kick-off TOPP

Höstterminens TOPP-projekt startade med kick-offer på Innovatum för våra niondeklassare. Eleverna blev introducerade till TOPP och deltog i workshops - delvis kopplade till arbetslivet och delvis för att skapa god stämning inför stundande TOPP-vecka.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Under förra veckan bjöds alla Trollhättans elever i åk 9 in till en halvdag på Innovatum för att sparka igång höstterminens TOPP-period. Marie Ringfeldt Jensen, projektkoordinator på Innovatum, tillsammans med Kajsa Berg, pedagog på Science Center, höll i veckans alla kick-offer som väckte nyfikenhet kring arbetslivet hos eleverna. På plats fanns även ett gäng företagare som svarade på frågor kring arbetslivet och delade sina tankar om TOPP.  

Eleverna deltog i olika workshops där de ställdes inför kluriga frågeställningar om stora etablerade företag i Sverige. Det blev många intressanta och roliga diskussioner när eleverna fick testa på att analysera verksamheter.

Den sista och mest uppskattade aktiviteten under kick-offen blev en tävling där eleverna fick uppdraget att bygga en kratta av bland annat ståltråd och mjölkkartonger. Krattan skulle därefter samla ihop så mycket godis som möjligt under tidspress. Glada hejarop och skratt fick bli ett härligt startskott för höstens TOPP-projekt.

Denna vecka bjuder skolorna in verksamheter till frukostmöten. Följ elevernas TOPP-äventyr på #toppthn

Elever

TOPP Trollhättan

TOPP ger elever i årskurs 8 och 9 inblick i näringslivet genom en ny form av “prao”. Årskurs 8 gör ett arbete med tema yrkesroller på vårterminen och årskurs 9 med tema verksamhet på höstterminen.

Senast granskad 2016-11-14 av Andreas Gleisner