Sylteskolan nominerad till kvalitetspris

– från bråk och förstörelse till studiero och goda resultat

Person
Informatör/marknadsförareAndreas Gleisner 0520-49 79 16
Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Sylteskolan 7-9 i Trollhättan har chans att ta hem Kvalitetsmässans prestigefyllda utmärkelse Götapriset för arbetet med att skapa lugn, studiero och bra resultat på en skola som tidigare plågats av skadegörelse och bråk.

– Under 2009 var bråk, stök och förstörelse vardag för oss på Sylteskolan. Våra elever hade låga resultat, vårt rykte var dåligt och vi tappade elever till andra skolor. Det var uppenbart för oss att vi var tvungna att göra något, säger Henrik Stålheim, rektor på Sylteskolan 7-9.

Lösningen blev ett systematiskt arbete med lärarnas ledarskap i klassrummet, deras förhållningssätt och gemensamma rutiner där alla lärare tillsammans med skolledningen drog åt samma håll. Och arbetet bar frukt.

– Det är väldigt roligt att vi uppmärksammas. Vår framgång är ett resultat av flera års slit med att skapa en kultur av samverkan och att vi tillsammans ansträngt oss för att driva en utveckling och orkat hålla i den, säger Henrik Stålheim.

Vem som vinner Götapriset 2015 avslöjas på Kvalitetsmässan i november, men redan nu står det klart att Sylteskolan 7-9 och Henrik Stålheim kommer att hålla ett seminarium om sitt arbete på mässan. 

För mer information kontakta rektor Henrik Stålheim, tel. 0520-49 74 91.

Fakta Götapriset

Götapriset har sedan 1989 delats ut till Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentligt sektor. Förutom äran belönas det vinnande projektet med en prischeck på 150 000 kronor. Nominerat projekt kommer att presenteras på Kvalitetsmässan den 3-5 november på Svenska Mässan i Göteborg. Kvalitetsmässan är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling.

Senast granskad 2015-02-05 av Andreas Gleisner