Blå stadsbuss på Drottningtorget

Sommarlovskorten har kommit!

Sommarlovskorten ger ungdomar fri kollektivtrafik från 1 juni till 31 augusti!

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Sommarlovskortet ger möjlighet till fri kollektivtrafik under juni, juli, augusti. Kortet kommer att gälla hela trafikdygnet och ha regionen runt-giltighet. Giltighetsperioden är 1 juni–31 aug. Kortet gäller för skolungdomar i årskurs 6–9 i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan, elever i årskurs 1–2 på gymnasiet och gymnasiesärskolan. Kortet gäller också för elever i specialskolan som lämnar årskurs 10. Både kommunala skolors liksom friskolors elever kommer att få sommarlovskortet. 

Kortet är personligt och eleven ska skriva sitt namn på baksidan av kortet när det kvitteras ut. Korten skickas från Västtrafik till skolorna och kommuner för utdelning, en länk till Västtrafiks information om sommarlovskorten hittar du längst ned på denna sidan.

Hämtning/utdelning av kort

Korten hämtas ut på olika sätt beroende av i vilken skola man går. 

  • Grundskola eller fristående grundskola i berörda årskurser (årskurs 6-9): De som går på en kommunal eller fristående grundskola i Trollhättan får korten utdelade klassvis i skolan. För elever som är folkbokförda i Trollhättan, men som har sin skolgång i annan kommun, kvitteras kortet ut på Utbildningsförvaltningen, plan 2 i stadshuset. 
  • För elever i åk 6–9, som har sin skolgång i annan kommuns grundskola, hämtas sommarlovskorten på Utbildningsförvaltningen, plan 2 i stadshuset under ordinarie öppettider. Utkvittering sker företrädelsevis av elevens vårdnadshavare alternativt av eleven själv, i det fall eleven kan uppvisa legitimation eller annan ID-handling
  • Gymnasieskolan (KFV, berörda årskurser är 1-2): De som går på någon av Kunskapsförbundet Västs skolor i Trollhättan eller Vänersborg kommer att kvittera ut kortet via sin skola under ordinarie öppettider. KFV kommer att informera om detta.
  • De som bor i Trollhättan och går i fristående gymnasieskola, eller på gymnasieskola i annan kommun (årskurs 1–2), kommer att få kvittera ut kortet i stadshusets reception under ordinarie öppettider (mån–tor, 8–12, 13–16:30, fre 8–12, 13–15.) Observera att den som hämtar kortet ska ha med ID-handling eller målsman.  

Vanliga frågor och svar om sommarlovskorten:


Frågor och svar sommarlovskort

 

Mer information om korten på Västtrafiks hemsida:

Västtrafik

Senast granskad: 2018-06-21 av: Vivian Komstadius
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)