Snällkaramellens julmarknad

Torsdagen den 15 december förvandlades Skoftebyskolans skolgård till en julmarknad fullspäckad med aktiviteter i julens anda. Eleverna bjöd in nära och kära till en helkväll där de bland annat kunde uppleva luciatåg, dansuppvisning och strosa omkring på marknaden där det såldes både hantverk och hembakt.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Det var en kylig eftermiddag då människor strömmade in på Skoftebyskolans skolgård. Föräldrar, syskon, vänner, mormor och farfar – ja alla var där för att besöka Snällkaramellens Julmarknad. Ljudet av julmusik och ljuset från facklor ledde vägen in på marknaden där eleverna gjorde sina sista justeringar i säljstånden innan de hälsade gästerna väkomna.  

På marknaden kunde man hitta allt från handgjorda juldekorationer till hembakt fikabröd. Små tomtar att hänga i granen, ullhjärtan, julkort, armband eller ljusassietter. Allt som såldes hade eleverna tillsammans pysslat ihop under hösten.

Kvällen bjöd även på en rad olika aktiviteter. Åk 6 höll i en dansuppvisning med temat ”Dansens historia” och åk 3 skapade ännu mer julstämning med ett vackert luciatåg. Det fanns olika tävlingar att delta i och man kunde även ta en fikapaus i matsalen eller köpa en nygrillad korv med bröd ute i folkmassan.

Både förskolebarn, elever och personal från förskola, skola och fritids har varit involverade i förberedelserna för julmarknaden. Varje klass ansvarade för ett säljstånd på marknaden och en aktivitet under kvällen.

-        Att arbeta med Snällkaramellen har bidragit till gemenskap på skolan. Både elever och personal har fått möjlighet att umgås med varandra över klassgränserna vilket har varit jättekul, berättar Diana, lärare för klass 2B. 

Bidrog till Musikhjälpen 2016

Större delen av de pengar barnen samlade in skänktes till Musikhjälpen som i år stöttar barn i krigsdrabbade områden och deras möjligheter att få gå i skolan. Resterande pengar gick tillbaka till skolan och eleverna. Trots den kalla decemberkylan blev det en varm kväll i gemenskapens tecken för både vuxna och barn.

-        Det är helt fantastiskt att vi kunde skänka så mycket pengar till musikhjälpen. Det innebär att varje elev på Skoftebyskolan har hjälpt ett annat barn i ett krigsdrabbat land att få gå i skolan, säger Justin som jobbar på fritids.

Läs mer om Musikhjälpen 2016 

Tema Snällkaramellen

Under läsåret 2016/2017 deltar samtliga elever på Skoftebyskolan i temaarbetet Snällkaramellen. Temat handlar om ”gott och ont” och under höstterminen har eleverna fokuserat på värdegrundsarbete. Snällkaramellen startade med en kompisdag i oktober där alla klasser blandades upp i smågrupper och fick lära känna varandra. Därefter har temaarbetet pågått kontinuerligt under terminen och eleverna har jobbat i flera olika former, både klassvis, i blandade klasser och på fritids. Julmarknaden blev höstterminens avslutande del av temaarbetet.   

-        Vi har en lång tradition av temaarbeten på skolan som vi är stolta över och i vår ser vi framemot del 2 i detta temat, berättar Caroline Kaaling, lärare för klass 4B. 

I vår fortsätter temaarbetet Snällkaramellen på Skoftebyskolan. 

Skoftebyskolan

Skoftebyskolan har elever i förskoleklass, i grundskolans årskurser 1-6 samt i grundsärskolans årskurser 1-7. I anslutning till skolan finns det också fritidshem. 

Senast granskad 2016-12-29 av Andreas Gleisner