Barn med blomsterkrans i håret sjunger

Skolavslutning 2020

Vi måste tyvärr förbereda oss på att skolavslutningen 2020 inte blir som vanligt. På grund av pandemin och de restriktioner som finns är risken stor att föräldrar, syskon och släktingar inte kommer att få vara med och fira avslutningen tillsammans med oss och eleverna. Vi förstår att detta kan kännas både tråkigt och sorgligt, kanske särskilt för elever i årskurs nio som nu lämnar grundskolan.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Skolavslutningen firas 9-10 juni och vi måste räkna med att nuvarande förbud mot folksamlingar gäller även då. Det finns en liten möjlighet att restriktionerna lyfts, och därför vill vi vänta några veckor med att fatta ett slutgiltigt beslut kring föräldrars och släktingars möjlighet att vara med på avslutningen.

Utbildningsförvaltningen kommer att fatta ett beslut om anhörigas närvaro vid skolavslutning som gäller för alla kommunala grundskolor i Trollhättans Stad i mitten av maj, under vecka 20, och du som vårdnadshavare får då information om vilka regler som gäller.

Varje rektor och lärare kommer självklart att göra allt de kan för att årets skolavslutning ska kunna bli både härlig, rolig och minnesvärd för alla elever, men utifrån de förutsättningar och regler som gäller.  

Senast granskad 2020-04-23 av ANDGLE